No to tak zbudowalem robota i teraz chcialbym nim sterowac przez neta
ale chcialbym wlasnie zeby to byl program do sterowania robotami przez neta w ktorym odrazu np. klikne lewą strząłkę i mi robot skręca w lewo:
wymienie przyciski ktore mają byc uzywane:
-ctrl-strzela laserem (laser podlączony do mikrokontrolera)
-strzałka lewa-skręca w lewo
-strzałka prawa-skręca w prawo
-strałka górna-jedzie do przodu
-strzałka dolna-jedzie do tyłu
-shift+p-świecą dwie diody (na przodu biale)
ale kiedy przycisnie jeden klwisz np. ctrl to chciałbym zeby za pierwszym razem on robil cos takiego ze przeprogramowuje mikrokontroler tak aby jak ja sie lącze z nim i klikne ten klawisz to on jusz wie ze ma wlączyc laser a kiedy jeszcze raz przicisne to wylącza laser !!!!!
aha i tak z wszystkimi (tylko ze za pierwszym razem !!!!!!)
i chce jeszcze eby on tego mikrokontrolera tak przeprogramowal zeby mi wysylal obraz z kamerki i dzwięk i do tego zeby jeszcze gdy wlącze mikrokontroler to zeby wlączyly sie diody (te tylne)i
czujniki czy tam sensory dotyku
i jeszcze kamerka i glosniczek
aha jesli chodzi o skręcanie kół przednich to wybralem taki sposob
pomuscie
ale chcialbym wlasnie zeby to byl program do sterowania robotami przez neta w ktorym odrazu np. klikne lewą strząłkę i mi robot skręca w lewo:
wymienie przyciski ktore mają byc uzywane:
-ctrl-strzela laserem (laser podlączony do mikrokontrolera)
-strzałka lewa-skręca w lewo
-strzałka prawa-skręca w prawo
-strałka górna-jedzie do przodu
-strzałka dolna-jedzie do tyłu
-shift+p-świecą dwie diody (na przodu biale)
ale kiedy przycisnie jeden klwisz np. ctrl to chciałbym zeby za pierwszym razem on robil cos takiego ze przeprogramowuje mikrokontroler tak aby jak ja sie lącze z nim i klikne ten klawisz to on jusz wie ze ma wlączyc laser a kiedy jeszcze raz przicisne to wylącza laser !!!!!
aha i tak z wszystkimi (tylko ze za pierwszym razem !!!!!!)
i chce jeszcze eby on tego mikrokontrolera tak przeprogramowal zeby mi wysylal obraz z kamerki i dzwięk i do tego zeby jeszcze gdy wlącze mikrokontroler to zeby wlączyly sie diody (te tylne)i
czujniki czy tam sensory dotyku
i jeszcze kamerka i glosniczek
aha jesli chodzi o skręcanie kół przednich to wybralem taki sposob
pomuscie