logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres DeLonghi Magnifica ESAM 3000 - świeci napełnij zbiornik i alarm

Matix334XD 14 Paź 2022 06:54 1026 7
REKLAMA
  • #1 20235310
    Matix334XD
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Mam problem z ekspresem, wymieniłem płytkę główną i sterującą, w końcu zatrybił ale świeci tylko napełnij zbiornik i alarm, ktoś pomoże?
  • REKLAMA
  • #2 20235325
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 770
    Winny może być czujnik poziomu wody. Pływak w zbiorniku wody nie zawiesił się w pozycji dolnej ?
  • REKLAMA
  • #3 20235461
    Matix334XD
    Poziom 5  
    No nie bo napełniło cały przewód
    Nie mogę go zresetować albo nie umiem
    Wcześniej było pęknięte kolanko od pompy ale wymienione płytka główna była spalona też wymieniona
  • #4 20235518
    tomtim123
    Poziom 37  
    Nie wiem czy się rozumiemy. Tobie zapewne chodzi o przepływomierz, natomiast jest jeszcze czujnik który sygnalizuje stan wody w zbiorniku, skoro wyświetla komunikat o napełnieniu zbiornika.
  • #5 20235669
    Matix334XD
    Poziom 5  
    Już wiem gdzie on jest i jak od będzie zepsuty to ekspres nie zatrybi? I mogę jakoś spróbować bez tego czujnika?
  • REKLAMA
  • #6 20235766
    tomtim123
    Poziom 37  
    Żeby sprawdzić bez czujnik, to musiałbyś zasymulować sygnał do sterownika. Wykonaj pomiary czujnika i sprawdź, czy podaje sygnał na wyjściu.
  • REKLAMA
  • #7 20236838
    Matix334XD
    Poziom 5  
    Nwm czy dobrze sprawdziłem ale zrobiłem test ciągłości obwodu i jest 0.5-0,6
  • #8 20238133
    Matix334XD
    Poziom 5  
    Chyba zatrybił teraz świeci się odkamienianie ale nie reaguje na ten przycisk lecz jak wcisnę EKO to winda parę razy przesuwa się do góry i na dół
    Nawet przy włączeniu nie migają trzy kontrolki od góry czyli jedna filiżanka dwie i para nwm pomożesz mi w tym jakoś?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z ekspresem DeLonghi Magnifica ESAM 3000, który po wymianie płytki głównej i sterującej nadal wyświetla komunikaty "napełnij zbiornik" oraz "alarm". W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną mogą być uszkodzone czujniki, w tym czujnik poziomu wody oraz przepływomierz. Użytkownik potwierdził, że przewód jest napełniony, ale nie potrafi zresetować urządzenia. W dalszej dyskusji poruszono kwestie testowania czujników oraz symulacji sygnału do sterownika. Użytkownik zauważył, że po pewnym czasie ekspres zaczął świecić komunikatem o odkamienianiu, ale nie reaguje na przycisk, co sugeruje dalsze problemy z elektroniką.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA