logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukiwany zestaw do zabudowy: polecenia i opinie - Samsung NQ50R3130BK i NV75N5671RB

yarbin 20 Paź 2022 11:37 1245 12
  • #1 20244299
    yarbin
    Poziom 10  
    Cześć,

poszukuję zestawu do zabudowy jak w temacie. Konkretne wymagania są w zasadzie 3:
    1. Ma pasować wizualnie (montaż jedno nad drugim).
    2. Piekarnik ma mieć pyrolizę.
    3. Mikrofalówka z drzwiami otwieranymi na dół, bez talerza obrotowego.

Temat wydaje się prosty, ale po przekopaniu Internetu na placu boju zostaje komplet Samsunga: NQ50R3130BK i NV75N5671RB.
    Proszę o opinie na temat tego sprzętu i jakieś alternatywy jeśli są dostępne.
  • #3 20246684
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1598
    Jeśli chodzi o piernik i mikrofalę, to na chwile obecną nic lepszego aniżeli Siemens HN678G4S6 na rynku nie ma. Czy jakości ustępuje Miele? Kłócił bym się ^^

Sprzęt kuchenny tylko i wyłącznie Siemens - > Bosch.
  • #4 20247257
    yarbin
    Poziom 10  
    Amatorspawacz napisał:
    Samsung teraz się strasznie pogorszył. Polecam poszukać Electrolux'a
    przeglądałem ich ofertę ale nie znalazłem zestawu spełniającego wymagania - mikrofalówki tylko z talerzem
    AsReeX napisał:
    Jeśli chodzi o piernik i mikrofalę, to na chwile obecną nic lepszego aniżeli Siemens HN678G4S6 na rynku nie ma. Czy jakości ustępuje Miele? Kłócił bym się ^^
    ponad budżetem, bliżej 5-6 tysięcy za komplet a nie dycha za sam piekarnik
  • #5 20247311
    AsReeX
    Poziom 40  
    Kup piekarnik razem z mikrofala Boscha - powinieneś zmieścić się w tych pieniądzach.

Ps. Piekarnik z wbudowaną mikrofalą. Dwa w jednym 🙈 Dołożony jest na górze magnetron z elektronika + opada kwestia talerza, bo go wgl nie ma.
  • #6 20247317
    yarbin
    Poziom 10  
    AsReeX napisał:
    Kup piekarnik razem z mikrofala Boscha - powinieneś zmieścić się w tych pieniądzach.
    Bosch jak najbardziej był na tapecie, ale nie znalazłem zestawu spełniającego wymagania z pierwszego postu.
  • #7 20247340
    AsReeX
    Poziom 40  
    No to czemu nie bierzesz pod uwagę piekarnika z mikrofalą? Spełnia wszystkie wymagania?
  • #8 20247352
    yarbin
    Poziom 10  
    AsReeX napisał:
    No to czemu nie bierzesz pod uwagę piekarnika z mikrofalą? Spełnia wszystkie wymagania?

Raczej nie, pyrolizy brak a funkcje piekarnika to często "proteza".
  • #9 20247477
    AsReeX
    Poziom 40  
    Zobacz sobie na ofertę Siemensa - "Automatyczny system samoczyszczenia activeClean - czyszczenie pirolityczne". Także nie wiem gdzie i na co patrzyłeś.

Co do innych marek się nie wypowiem, natomiast prywatnie mam Siemensa i ogrom programów w tym wynalazku, przytłacza innych producentów.
  • #10 20247534
    yarbin
    Poziom 10  
    AsReeX napisał:
    Zobacz sobie na ofertę Siemensa - "Automatyczny system samoczyszczenia activeClean - czyszczenie pirolityczne". Także nie wiem gdzie i na co patrzyłeś.

Co do innych marek się nie wypowiem, natomiast prywatnie mam Siemensa i ogrom programów w tym wynalazku, przytłacza innych producentów.

Przejrzałem ofertę Siemensa i pyro jest w piekarnikach kombi za ok. 9-10 000 więc te podpowiedzi to bardziej z gatunku "ambasadora marki" niż konkrety...
  • #11 20248103
    AsReeX
    Poziom 40  
    W 95% "tanich" mikrofalowek talerz jest obrotowy,albo drzwi otwierane tradycyjnie, także odpada.

Piekarniki z pyro swoje kosztują, nawet byle jakich marek. Whirlpool chyba od 2 tysięcy w górę. I to też bez szału z ilością programów. Mikrofala kolejne 1500-1800 (zwykła z obracanym talerzem).

Samsunga do kuchni bym nie kupił, telefon klimatyzator czemu nie (pomijam lodówki, bo w swoich cenach np. Side by side nie ma konkurencji).

Szukasz funkcji sprzętów premium, więc ceny też są premium. Kryteria spełniają wyłącznie droższe modele Boscha, Siemens i Miele 🙈

Osobiście jako człowiek z "branży" mam wszystkie sprzęty Siemensa. W kliku mieszkaniach które mam na wynajem, znajdziesz wyłącznie Whirlpool (kryterium 100% cena + sam sobie naprawię gdyby coś się popsuło).

Indesit za 899 też Ci upiecze, a Beko za 799 wypierze 👍
  • #12 20248176
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1089
    AsReeX napisał:
    Kup piekarnik razem z mikrofala Boscha

Napisz w jaki sposób uruchamia się mikrofalę w tym boszu, a dokładnie ile czasu potrzeba na uruchomienie od wstawienia potrawy do zaprogramowania, oraz ile razy trzeba nacisnąć kolejne przyciski.
  • #13 20248220
    AsReeX
    Poziom 40  
    @misiek1111 On/Off -> Menu Mikrofala -> Moc -> Czas -> Start xD Także nie wiem? Bynajmniej nie długo (mowa o Siemensie - Boscha w domu nie mam)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat zestawu do zabudowy, w skład którego wchodzą piekarnik Samsung NV75N5671RB oraz mikrofalówka NQ50R3130BK. Wymagania obejmują estetykę montażu, funkcję pyrolizy w piekarniku oraz mikrofalówkę z drzwiami otwieranymi na dół bez talerza obrotowego. Wiele osób sugeruje rozważenie alternatyw, takich jak sprzęt marki Siemens, Bosch oraz Electrolux, ze względu na lepszą jakość i funkcjonalność. Użytkownicy zwracają uwagę na wysokie ceny sprzętu premium, które spełniają wymagania, oraz na ograniczenia w dostępnych modelach mikrofalówek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA