Witam. Mam pewien problem z działaniem sieci wifi w domu. Posiadam internet radiowy. Router jest wpięty do zasilacza POE. Z zasilacza POE idzie kabelek do gniazda WAN w routerze, a do jednego z 4 gniazd LAN jest podpięty komputer. Właśnie na owym komputerze nie ma żadnych problemów. Nie zależnie od czasu działania prędkość się nie zmienia. Problem jest tylko po wifi. Po podłączeniu go do zasilania przez około godzinę prędkość na telefonach i laptopach jest w granicach maksymalnej prędkości jako gwarantuje dostawca. Po jakiejś godzinie prędkość spada o połowę, a nawet sporo poniżej 1Mb/s. Najpierw przeszedłem do zresetowania urządzenia i ponownej konfiguracji. Niestety efekt ten sam. Następnie router zabrałem do siebie od znajomego, a jemu dałem innego tplinka, który u mnie działa normalnie. Nie resetowałem go wtedy. Okazuje się, że router u mnie działa poprawnie, a ten sam problem pojawił się u niego na moim routerze. U znajomego jest dodany wzmacniacz sygnału, ale problem występował po resecie routera oraz jego nowej konfiguracjo i na ten czas wzmacniacz był odłączony całkowicie od sieci na kilka godzin. Problem spadku transferu sieci po kablu na komputerze nie występuje. Co można zmienić w tym przypadku? Kanały wifi?