logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką klimatyzację wybrać: Heiko Brisa, Aux Freedom, Haier Pearl, inną?

diabeel 04 Lis 2022 18:14 4632 7
REKLAMA
  • #1 20267952
    diabeel
    Poziom 17  
    Ocena: 119
    Witam,
    dostałem dzisiaj ofertę na klimatyzację. Wszystkie 3,5kw. Ogólnie mają delikatnie schłodzić pierwsze piętro domku.
    Poniżej przedstawiam oferty jakie otrzymałem:
    Heiko Brisa - 4560zł
    Aux Freedom - 4860zł
    Haier Pearl - 6120zł
    Haier Tundra - 4830zł
    Rotenso RONI - 4730zł
    Mitsubishi Electric HR - 5190zł
    Mitsubishi HEAVY Premium - 8410zł

Którą z tych powyższych byście wybrali. Wszystkie mają 5 lat gwarancji.
  • REKLAMA
  • #2 20268036
    gorki73
    Poziom 39  
    Ocena: 1070
    Witam, wybrałbym Mitsubishi, a dlaczego, bo często i gęsto sprzęt tej firmy widziałem w serwerowniach i w pomieszczeniach służących do transmisji radiowo-telewizyjnej. Inne firmy, to dla mnie wynalazki, aczkolwiek mogę się mylić.
  • REKLAMA
  • #4 20268260
    gorki73
    Poziom 39  
    Haier robi też AGD, choć tu wolę Boscha czy Samsunga. Ale ten Haier to nawet droższy jest od Mitsubischi, Może ma jakąś większą funkcjonalność, ale przecież klima ma chodzić nawet 24h/dobę i być prosta w obsłudze, Nie patrzyłbym na Wi-Fi-Srifi czy jakieś wyświetlacze etc.
    Sprzęt ma być możliwie najprostszy i wykonany z dobrej jakości komponentów. Dla przykładu powiem Ci, że użytkuję mikrofalówkę, która ma ponad 20 lat- nie ma wyświetlacza tylko pokrętła i do dzisiaj działa, co z tego, że miałbym z wyświetlaczem ,z procesorem i z "bajerami" jak mi wysiądzie taki wyświetlacz to co wtedy, nie odgrzeję obiadu? Nie tędy droga moim zdaniem. Kocham elektronikę, ale tam gdzie ułatwia życie a nie staje się zmorą...patrz na dzisiejsze auta...jednym słowem katastrofa- wymienić klocki hamulcowe nie można, bo trzeba je wprowadzić do komputera auta, czysty bezsens, jak dla mnie.
  • REKLAMA
  • #6 20268497
    gorki73
    Poziom 39  
    diabeel napisał:
    Haier ma 18db

Szczerze mówiąc nie wierzę w to. Bardzo cichy wentylator Be Quiet Pure Wings 2 nie przekracza 20dB, ale to zależy jak ktoś mierzy głośność dźwięku a przecież klima ma mieć ciąg i to 3.5 kW.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup klimatyzacji o mocy 3,5 kW do schłodzenia pierwszego piętra domu. Otrzymał oferty na kilka modeli: Heiko Brisa, Aux Freedom, Haier Pearl, Haier Tundra, Rotenso RONI, Mitsubishi Electric HR oraz Mitsubishi HEAVY Premium. W dyskusji pojawiają się opinie na temat jakości i funkcjonalności urządzeń. Użytkownicy sugerują, że Mitsubishi jest bardziej niezawodne, zwłaszcza w zastosowaniach profesjonalnych, takich jak serwerownie. Haier, mimo że droższy, oferuje dodatkowe funkcje, takie jak niski poziom hałasu i możliwość sterowania przez Wi-Fi, co może być przydatne. Wskazują również na znaczenie prostoty obsługi i jakości komponentów w klimatyzatorach.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA