logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Napęd FAAC D600 i sterownik Proxima - jak połączyć?

prince2005 20 Lis 2022 12:10 480 4
REKLAMA
  • #1 20293780
    prince2005
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dzień dobry.
    Przepraszam za zawracanie głowy, ale mam podobny problem jak kolega w poście https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3225039.html
    Mój obecny sterownik jest połączony trzema przewodami z napędem Faac D600 ( zasilanie dwa przewody i jeden do zacisku Open-A). Sterownik który chcę podłączyć (Proxima) ma do podłączenia cztery przewody( zasilanie dwa i dwa do przekaźnika) i tu moje pytanie: czy zgodnie z udzieloną odpowiedzią w w/w poście powinienem podłączyć jeden z przewodów przekaźnika do Open-A a drugi do "-" który jest zmostkowany z pinem "Stop"? Jeżeli tak to zworkę "mostek" między "stop" a "-" mam zostawić czy usunąć? Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam
    Krzysztof.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20294315
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3608
    Ogólnie masz podać przez Proximę minus na OPEN A czyli w samej Proximie zmostkuj minus zasilania z jednym z zacisków przekaźnika - drugi zacisk przekaźnika Proximy to wyjście tego minusa (sygnału) na OPEN A napędu. Czyli masz 3 przewody z Proximy - plus zasilania, minus zasilania i sygnał otwierania.
    A w napędzie zacisk STOP musi być połączony z minusem (niezależnie od w/w podłączenia radia) bo napęd w ogóle nie ruszy.
  • REKLAMA
  • #3 20294410
    prince2005
    Poziom 11  
    Super. Dziękuję za odpowiedź i pomoc.
    Jutro za dnia tak podłączę i napiszę co i jak.
  • REKLAMA
  • #4 20295908
    prince2005
    Poziom 11  
    Wszystko zadziałało jak trzeba.
    Bardzo dziękuję za pomoc.
  • #5 20295911
    prince2005
    Poziom 11  
    Wszystko podłączone tak jak Kotbury napisał i pięknie zadziałało.
    Dziękuję.
REKLAMA