logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko DIN28431 jaki to tranzystor Q7 modułu zmywarki

andrzejkubica 21 Lis 2022 20:10 540 5
REKLAMA
  • #1 20296477
    andrzejkubica
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam.
    Potrzebuję pomocy w ustaleniu jaki tranzystor mogę zastosować w module zmywarki Beko w miejscu Q7. Zmywarka ma problem z wyświetlaczem, okazało się że tranzystor Q7 jest uszkodzony oraz rezystor obok niego. Może ktoś ma taki moduł pod ręką i pomoże dojść do tego.
    Model zmywarki DIN28431
  • REKLAMA
  • #2 20298969
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3818
    andrzejkubica napisał:
    okazało się że tranzystor Q7 jest uszkodzony oraz rezystor obok niego.
    Zatem proszę uprzejmie wszystko na foto + to, że Q8 + rezystory to jest to samo :D

Beko DIN28431 jaki to tranzystor Q7 modułu zmywarki
  • REKLAMA
  • #3 20298993
    andrzejkubica
    Poziom 6  
    Bardzo bardzo dziękuję.
  • REKLAMA
  • #4 20301479
    autodetaling888
    Poziom 6  
    Czy rozwiązałeś może problem sterowania wyświetlaczem Beko DIN28431? Mam taki sam problem, czy po wymianie tranzystora i rezystora zmywarka działa?
  • REKLAMA
  • #5 20301576
    andrzejkubica
    Poziom 6  
    Tranzystor kupiłem i wymieniłem ale zmywarka nie wstała. Moduł poza uszkodzonym tranzystorem i rezystorem wygląda ok. Nie jestem specjalistą w pomiarach. Podobnie jest w panelem, nie widać żadnych uszkodzeń. Obecnie szukam zmywarki na części i dalej będę próbował naprawić. Na forum jest podobny przypadek z tą samą zmywarka ale gość wymienił i moduł i panel. W tamtym przypadku moduł był mocno uszkodzony.
  • #6 20302364
    autodetaling888
    Poziom 6  
    Rozumiem mam ten sam problem z tym, ze jak włączę ja do prądu to słychać charakterystyczne tykanie głośniczka, w przednim panelu, jak wyciągniesz wtyczkę z moduł i włożysz z powrotem to wyświetlacz sie zapala. Migają różne ikonki soli nabłyszczacza, nie do końca pojawiające sie cyferki wyboru programów itp.. Jednak z tego co wiedziałem dosyć ciężko jest dostać moduł do tej zmywarki. Co prawda jestem serwisantem ekspresów, wiec dzisiaj wlatuje tranzystor i tranzystor i dwa rezystory obok i zobaczymy, jeżeli nie wstanie, rozbiorę na części.
REKLAMA