logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Opel Corsa c 2001r - Jak zamontować silniczek regulacji reflektora w lampie przedniej tyc

Stany52 25 Lis 2022 17:35 5742 6
REKLAMA
  • #1 20302993
    Stany52
    Poziom 3  
    Kupiłem nowy reflektor do Corsy c i nie wiem jak założyć do niego silnik regulacji ustawienia świateł jest to reflektor firmy tyc nigdzie na YouTubie nie znalazłem jak wymienić ten silniczek w tym akurat reflektorze stanowi to dla mnie problem nie do przeskoczenia że trzeba wymontować reflektor stary i jak to zrobić to wiem interesuje mnie tylko sama wymiana silniczka raczej nie wymiana tylko założenie do nowej lampy silniczka jeśli ktoś miał do czynienia z tym problemem proszę o informację będę wdzięczny. Ok
  • REKLAMA
  • #2 20303026
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3371
    Wstaw fotki lampy od strony mocowania žarówek.
  • REKLAMA
  • #3 20303041
    Marek39
    Poziom 22  
    Ocena: 152
    Napiszę Ci jak wyglądała u mnie taka wymiana w innym samochodzie -założyłem silniczek zamontowałem lampę i przekręciłem kluczyk na zapłon lampa sie ustawiła ale źle świeciła pojechałem więc na stację diagn. gdzie do-ustawili mi światło ręcznie na przyrządzie
  • REKLAMA
  • #4 20303164
    Stany52
    Poziom 3  
    Na zdjęciach widok z tyłu lampy w miejscu gdzie zdjąłem pokrywę aby zamocować silniczek
    Załączniki:
    • Opel Corsa c 2001r - Jak zamontować silniczek regulacji reflektora w lampie przedniej tyc IMG_20221125_152314.jpg (1.74 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Opel Corsa c 2001r - Jak zamontować silniczek regulacji reflektora w lampie przedniej tyc IMG_20221125_152344.jpg (1.78 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 20303267
    Alfred_92
    Poziom 33  
    Ocena: 705
    Pytanie czy w tej zamiennej lampie odlew w tworzywie przypasuje do montażu silniczka.
    Generalnie to silniczek się przekręca o 90 stopni i wyciąga (uwalniając jabłko z tego białego plastiku).
  • REKLAMA
  • #6 20304087
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5107
    Wysuń maksymalnie trzpień silniczka, nasmaruj koniec delikatnie smarem i montuj wsuwając od góry koniec trzpienia w biały element w lampie, po wsunięciu przekręć silniczkiem w gnieździe.
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #7 20331305
    Stany52
    Poziom 3  
    Zrezygnowałem że sprawy. Sprzedawca, który sprzedał mi lampę tyc stwierdził, że nie da się założyć do niej silniczka i zwrócił mi pieniądze. Zamykam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał informacji na temat montażu silniczka regulacji reflektora w nowym reflektorze do Opla Corsy C, marki Tyc. W odpowiedziach zasugerowano, aby najpierw sprawdzić, czy odlew w tworzywie reflektora pasuje do montażu silniczka. Opisano również proces montażu, który polega na wysunięciu trzpienia silniczka, nasmarowaniu go, a następnie wsunięciu w odpowiednie miejsce w lampie i przekręceniu. Użytkownik ostatecznie zrezygnował z wymiany, ponieważ sprzedawca stwierdził, że silniczek nie da się zamontować w lampie Tyc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA