Klientka przywiozła pilota do naprawy po zalaniu sokiem. Twierdziła, że jakis czas jeszcze działał potem przestał. Wyczyściłem, przelutowałem scalak i po teście na kamerze komórki wydałem. Niestety nie sprawdziłem czy wysyłał cos przed tymi zabiegami. Niestety pilot dalej nie działał. mam już komplet i pilot i telewizor. Pilot testowany na testerze T7 wysyła UserCode 4040. DataCode inny po przyciskaniu różnych klawiszy. Zatem pilot wygląda na sprawny.Czujka podczerwieni sygnał odbiera nie ma tętnień w sygnale. Niestety nie mam innego na pewno sprawnego pilota ani innego takiego Sharpa, żeby tego pilota sprawdzić.
Z klawiatury lokalnej da się TV sterować i wszystko działa. reset do ustawień fabrycznych nic nie dał. Czy czasami nie jest możliwe, że wsad SPI uległ uszkodzeniu i stąd takie zachowanie? Main to TP.MS3463S.PB711
Dodano po 11 [godziny] 24 [minuty]:
Przypomniałem sobie, że mam klienta z takim TV we wsi obok. Jednak pilot.
Z klawiatury lokalnej da się TV sterować i wszystko działa. reset do ustawień fabrycznych nic nie dał. Czy czasami nie jest możliwe, że wsad SPI uległ uszkodzeniu i stąd takie zachowanie? Main to TP.MS3463S.PB711
Dodano po 11 [godziny] 24 [minuty]:
Przypomniałem sobie, że mam klienta z takim TV we wsi obok. Jednak pilot.