logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator do kamer zamiast Digital Video System DVS-THD0801LK - jak wybrać?

mcstudiotechnik 01 Sty 2023 20:33 819 6
REKLAMA
  • #1 20362832
    mcstudiotechnik
    Poziom 3  
    Witam miałem rejestrator do kamer firmy Digital Video System model: DVS-THD0801LK (mam go dalej ale jest zablokowany z zresetowaną godziną więc raczej się go nie da już odblokować).
    Jaki wybrać rejestrator, który będzie działał zamiast tego. Kamery i kable mam już rozłożone jak należy. Kamery mam takie jak na zdjęciu. Z góry dzięki.
    Rejestrator do kamer zamiast Digital Video System DVS-THD0801LK - jak wybrać?
  • REKLAMA
  • #2 20362964
    Alpha
    Poziom 26  
    Ocena: 457
    Rejestrator obsługiwał kamery analogowe (HD-TVI/HD-CVI/AHD/CVBS), kamery masz w jednym z tych standardów (zamiast zdjęcia lepsze było by podanie ich modelu). Niemniej, zadziała z nimi każdy rejestrator tzw hybrydowy. Musisz zwrócić tylko uwagę, czy obsłuży rozdzielczość generowaną przez posiadane kamery.
  • REKLAMA
  • #3 20362971
    mcstudiotechnik
    Poziom 3  
    Alpha napisał:
    Rejestrator obsługiwał kamery analogowe (HD-TVI/HD-CVI/AHD/CVBS), kamery masz w jednym z tych standardów (zamiast zdjęcia lepsze było by podanie ich modelu). Niemniej, zadziała z nimi każdy rejestrator tzw hybrydowy. Musisz zwrócić tylko uwagę, czy obsłuży rozdzielczość generowaną przez posiadane kamery.

Znalazłem model jest to dvs-ta2036d-4-ir 3.6mm
  • REKLAMA
  • #4 20362987
    Alpha
    Poziom 26  
    No to masz już wszystko: kamera w standardzie HD-TVI o rozdzielczości 1080P. Możesz do tego wziąć dowolny rejestrator "4w1" (obecnie na rynku chyba wszystkie rejestrują co najmniej w 1080P, choć , przyszłościowo, wziąłbym coś z większymi możliwościami). Z tanich marek np Gise.
  • REKLAMA
  • #5 20363016
    mcstudiotechnik
    Poziom 3  
    Alpha napisał:
    No to masz już wszystko: kamera w standardzie HD-TVI o rozdzielczości 1080P. Możesz do tego wziąć dowolny rejestrator "4w1" (obecnie na rynku chyba wszystkie rejestrują co najmniej w 1080P, choć , przyszłościowo, wziąłbym coś z większymi możliwościami). Z tanich marek np Gise.
    \

mam 5 kamer w hali, poleciłbyś coś zaufanego bo trochę zielony jestem w tych sprawach
  • #6 20363321
    Alpha
    Poziom 26  
    A dlaczego nie chcesz uruchomić posiadanego już rejestratora? To będzie najtańsza opcja - koszt ok. 50zł + przesyłki.
    Dystrybutor oferuje taką usługę:
    https://dvspolska.pl/content/8-cennik-uslug-serwisowych
  • #7 20364303
    mcstudiotechnik
    Poziom 3  
    Alpha napisał:
    A dlaczego nie chcesz uruchomić posiadanego już rejestratora? To będzie najtańsza opcja - koszt ok. 50zł + przesyłki.
    Dystrybutor oferuje taką usługę:
    https://dvspolska.pl/content/8-cennik-uslug-serwisowych

Problem jest w tym, że rejestrator ma już kilka lat i nie mam do niego żadnych papierów ani dowodu zakupu

Dodano po 15 [minuty]:

zakupiłem usługe usuwania hasła zobaczymy co z tego będzie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nowego rejestratora do kamer, ponieważ jego obecny model Digital Video System DVS-THD0801LK jest zablokowany. Otrzymuje informacje, że jego kamery obsługują standardy HD-TVI, HD-CVI, AHD i CVBS, co oznacza, że może użyć rejestratora hybrydowego. Został również zasugerowany model kamery DVS-TA2036D-4-IR o rozdzielczości 1080P. Użytkownik jest zainteresowany zaufanym rejestratorem, a także rozważa możliwość naprawy obecnego urządzenia, jednak brak dokumentacji utrudnia ten proces. Ostatecznie zdecydował się na usługę usunięcia hasła z istniejącego rejestratora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA