logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi Magnifica SECAM 22.110. SB – nie zapala się i nie miga czerwona ikonka informująca

Tedybear1977 07 Sty 2023 19:00 4224 3
REKLAMA
  • #1 20373272
    Tedybear1977
    Poziom 13  
    Ocena: 38
    Dobry wieczór Paniom i Panom.
    Od 5 lat jestem posiadaczem ekspresu do kawy DeLonghi Magnifica S.
    Od dwóch tygodni zauważyłem problem z przepełniającym się zbiornikiem na fusy/pelet kawowy.
    Nie zapala się i nie miga czerwona ikonka informująca o przepełnieniu pojemnika i za pierwszym razem, aż pelet wylatywał za pojemnik.

Zanim postanowiłem napisać tutaj, wysłałem kilka wiadomości z zapytaniem gdzie leży problem do Autoryzowanych serwisów marki w Polsce. I tutaj się zaczyna. Jeden serwis odpisał, że mój ekspres nie ma czujnika przepełnienia i że zlicza tylko ilość zrobionych kaw i po 14 kawach zaczyna migać ikonka aby opróżnić fusy. Drugi zaś twierdzi, że ma czujnik ale musi ekspres pojawić się w serwisie.
    Więc jak to jest? Magnifica S zlicza tylko ilość kaw po których informuje, że trzeba opróżnić pojemnik czy ma czujnik, który monitoruje ilość fusów kawowych?
    A może znacie sposób jak usunąć usterkę, która wcześniej nie występowała.
    Ekspres zadbany, konserwowany, myty, czyszczony, odkamieniany, nawet nie ma grama kurzu na sobie.
    Poniżej macie stan pojemnika z dnia dzisiejszego i jak sami widzicie nie ma miejsca na choćby jeszcze jedną kawę. A ekspres nie sygnalizuje przepełnienia pojemnika. Dodam, że wcześniej owych fusów było o wiele mniej i ekspres sygnalizował opróżnienie pojemnika.

De'Longhi Magnifica SECAM 22.110. SB – nie zapala się i nie miga czerwona ikonka informująca De'Longhi Magnifica SECAM 22.110. SB – nie zapala się i nie miga czerwona ikonka informująca De'Longhi Magnifica SECAM 22.110. SB – nie zapala się i nie miga czerwona ikonka informująca De'Longhi Magnifica SECAM 22.110. SB – nie zapala się i nie miga czerwona ikonka informująca
    De'Longhi Magnifica SECAM 22.110. SB – nie zapala się i nie miga czerwona ikonka informująca
  • REKLAMA
  • #2 20373765
    AdrzehBobi
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Ten ekspres nie posiada czujnika pełności pojemnika na fusy.
    Tam jedyny czujnik jaki jest to czerwony pływak w tace ociekowej.

Sprawdż czy zaparzacz się nie "zaciera"
  • REKLAMA
  • #3 20373809
    Tedybear1977
    Poziom 13  
    Ocena: 38
    Zatem co może być przyczyną zapełnienia pojemnika lub co może być przyczyną, że ekspres nie informuje mnie o zapełnionym pojemniku?
REKLAMA