staś pytalski napisał: A dlaczego wymieniłeś ta pompę, masz dwie teraz i sprawdzałeś na nowym komputerze czy jedna o druga pompa się zachowuje tak samo?
Vzuć że wytwarza podciśnienie - że zasysa jak ja podłączasz?
Może jak dużo syfu, to filtr paliwa się zapchał.
Może zbyt często jeździsz na rezerwie, niby jest 10 litrów paliwa, jesteś pewny, że tyle jest? Pompa jest zanurzona, sięga paliwa? 10 litrów to 1/6 pojemności baku, a rezerwa to ok 6litrow.
Przewody do pompy dobrze podłączone, te które doprowadzają paliwo?
Możesz też poszukac kogoś z interfejsem i programem Peugeot Planet co by zczyatac błędy.
Jak bys mi podał to o co prosiłem wyżej, coś może jeszcze w schemacie bym znalazł.
Nie sprawdzałem tamta pompa ma rdzę nie wygląda jakby miała działać poprawnie. Nie wiem co to znaczy czy czuć jak wytwarza podciśnienie jak załącza tym to słyszę że pompa się rusza i czuć pod ręką. Filtr paliwa jest dalej więc jeżeli ja próbuję odpalić samochód przez 5 minut i idę do tyłu odpinając wężyk powinno się wylać paliwo a to się nie dzieje więc filtr paliwa nie ma opcji. Czy sięga paliwa myślę że tak ponieważ jak wyciągam pompę to paliwo jest w filtrze pompy w tym (sitku) ale ono nie wygląda dobrze więc jutro je wymienię myślę że źle napisałem z 14 litrów powinno być tylko widzę że brudne to paliwo. przewody na 100% dobrze podpięte nie da się ich źle założyć. Jutro jak będę przy aucie a od rana będę robił to podeślę ci co tam chciałeś. Jutro jadę najpierw przełożyć akumulator i to pierwsza rzecz jak nie odpali jadę kupię to (sitko) jak nadal nie odpali to jedyne co mi zostało to chyba kupienie tej nakrętki na pompę paliwa spuszczenie paliwa wyczyszczenie baku nowe paliwo i może wtedy ale mam przeczucie że to może być to sitko bo w tym cały czas paliwo jest i dziwnie to wygląda. Pytanie jeszcze naoewnon kiedyś wymieniales pompę ona w chodzi w taką gumke nie wiem jak to nazwać i wydaje mi się że nie zakładam tego poprawnie bo pompa nie stoi prosto tylko nie mogę tego włożyć do końca i ta pompa trochę lata swobodnie mogę ją sobie ruszać
Dodano po 10 [godziny] 8 [minuty]:Byłem Dzisiaj nalałem paliwo centralnie do pompy chciałem wymienić to sitko ale to jest część niewymienna nie da się jej kupić więc wyczyściłem to akumulator przełożyłem z opla i nie odpala. Pompa strasznie wolno pracuje albo nie ma podciśnienia albo zatarła się czy cos bo jak próbowałem odpalać cały czas i ona na sucho pracowała
Dodano po 3 [godziny] 14 [minuty]:Kurcze pomoże ktoś? Co jeszcze sprawdzać dołożyłem naprawdę dużo czasu pieniędzy i nerwów do tego samochodu i nie chcę go oddawać do mechanika. Jak działa podciśnienie w takich samochodach?