logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie pilotów Damster BR-1106_S1 z pilotem Proxima MINI_PAULS 433,92MHz - instrukcja

Marcin_Suchy 20 Sty 2023 13:19 1662 11
REKLAMA
  • #1 20395504
    Marcin_Suchy
    Poziom 3  
    Witam
    Mam oto taką centralkę z tego co znalazłem w internecie to Damster, model BR-1106_S1.
    Podobno kod zmienny piloty z gwiazdką.
    Zakupiłem Pilot Proxima MINI_PAULS 433,92 MHz i potrzebuje pomocy jak to teraz wprogramować - jeden przycisk zamykanie, otwieranie drugi opcja furtki.

Zdjęcia mojej centralki :

Programowanie pilotów Damster BR-1106_S1 z pilotem Proxima MINI_PAULS 433,92MHz - instrukcja Programowanie pilotów Damster BR-1106_S1 z pilotem Proxima MINI_PAULS 433,92MHz - instrukcja

Pozdrawiam i proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 20395829
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3613
    Ale zdaje mi się że odbiornika nie ma na płytce centrali tylko jest w tym pomarańczowym pudełku 1+2 i od tego, co tam w środku jest zależy jaki pilot będzie pasował (chyba pospieszyłeś się z tym Paulusem) i jak się go dopisuje do odbiornika.
  • REKLAMA
  • #3 20396130
    zbynekkk
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    kotbury napisał:
    Ale zdaje mi się że odbiornika nie ma na płytce centrali tylko jest w tym pomarańczowym pudełku 1+2 i od tego, co tam w środku jest zależy jaki pilot będzie pasował (chyba pospieszyłeś się z tym Paulusem) i jak się go dopisuje do odbiornika.

Istotnie na płycie sterownika nie widać obwodów wcz. Odbiornika szukaj tak jak Kolega wyżej pisze.
  • REKLAMA
  • #4 20396175
    Marcin_Suchy
    Poziom 3  
    kotbury napisał:

Ok jutro ogarnę co jest w tym pudełeczku.
    Pilot powinien pasować bo mam teraz z gwiazdką kod zmienny 433 ale to wyjdzie w praniu.
  • REKLAMA
  • #5 20397864
    Marcin_Suchy
    Poziom 3  
    zbynekkk napisał:
    kotbury napisał:

Istotnie na płycie sterownika nie widać obwodów wcz. Odbiornika szukaj tak jak Kolega wyżej pisze.

to takie coś mam w czerwonym pudełku - pomoże to coś ?

Programowanie pilotów Damster BR-1106_S1 z pilotem Proxima MINI_PAULS 433,92MHz - instrukcja
  • #6 20398095
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Jest to odbiornik pilotów. Do niego programuje się piloty.
  • #7 20398145
    Marcin_Suchy
    Poziom 3  
    Zbych034 napisał:
    Jest to odbiornik pilotów. Do niego programuje się piloty.

tak tylko jak ? - otwieranie bramy i zamykanie na jednym przycisku , furtka na drugim
  • #8 20398181
    kotbury
    Centralka opis tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3890870.html#20008411

Odbiornik także rozprowadzany przez firmę Damster ale z instrukcją dopisywania pilotów gorzej, może ktoś na forum będzie miał.
    Spróbuj depnąć przycisk na płytce odbiornika (dioda odbiornika zacznie mrugać) i potem pierwszy przycisk pilota dwa razy, dioda za pierwszym się zapali, za drugim zgaśnie, ok. Ale może nie zadziałać - sposób z innego wyrobu tej firmy.
  • #9 20398196
    Marcin_Suchy
    Poziom 3  
    kotbury napisał:
    Centralka opis tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3890870.html#20008411

Odbiornik także rozprowadzany przez firmę Damster ale z instrukcją dopisywania pilotów gorzej, może ktoś na forum będzie miał

do tego dotarłem - fajna opcja wkelić zdjęcie w google grafika i szuka po zdjęciu

ale z programowaniem cisza - znalazlem jednego forumowicza ktory chyba ogarnal temat ale na razie nie odpisuje...
  • #10 20398207
    kotbury
    Spróbuj depnąć przycisk na płytce odbiornika (dioda odbiornika zacznie mrugać) i potem pierwszy przycisk pilota dwa razy, dioda odbiornika (jeśli jakaś jest) za pierwszym się zapali, za drugim zgaśnie, ok. Ale może nie zadziałać - sposób z innego wyrobu tej firmy.
  • #11 20398220
    Marcin_Suchy
    Poziom 3  
    kotbury napisał:
    Spróbuj depnąć przycisk na płytce odbiornika (dioda odbiornika zacznie mrugać) i potem pierwszy przycisk pilota dwa razy, dioda odbiornika za pierwszym się zapali, za drugim zgaśnie, ok. Ale może nie zadziałać - sposób z innego wyrobu tej firmy.

nie mam diody :) ale spróbuje... najbardziej sie obawiam żeby nie wyskoczyły mi 2 piloty które mam tam wbite...
  • #12 20399039
    Marcin_Suchy
    Poziom 3  
    Marcin_Suchy napisał:
    kotbury napisał:
    Spróbuj depnąć przycisk na płytce odbiornika (dioda odbiornika zacznie mrugać) i potem pierwszy przycisk pilota dwa razy, dioda odbiornika za pierwszym się zapali, za drugim zgaśnie, ok. Ale może nie zadziałać - sposób z innego wyrobu tej firmy.

nie mam diody :) ale spróbuje... najbardziej sie obawiam żeby nie wyskoczyły mi 2 piloty które mam tam wbite...

dobra sposob podany wyzej działa i programuje z automatu dwa przyciski przynajmniej u mnie :)
    czyli dla potomnych przyciskamy na odbiorniku switcha - miga powoli dioda, przyciskamy dwukrotnie przycisk na pilocie (paulus proxima 433 kod zmienny) i po sprawie :)

dziękuje wszystkim za udział w dyskusji i pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał pomocy w programowaniu pilota Proxima MINI_PAULS 433,92 MHz do centralki Damster BR-1106_S1. W trakcie dyskusji ustalono, że odbiornik znajduje się w pomarańczowym pudełku, a nie na płytce centrali. Użytkownik otrzymał wskazówki dotyczące programowania, które polegały na naciśnięciu przycisku na odbiorniku, co powodowało miganie diody, a następnie dwukrotnym naciśnięciu przycisku pilota. Po próbach udało się pomyślnie zaprogramować dwa przyciski pilota do otwierania i zamykania bramy oraz do furtki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA