Witam, posiadam magnetowid Panasonic NV-L25 HQ. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu podczas odtwarzania kaset na górze ekranu pojawiają się pewne zakłócenia w postaci białych kreseczek. Takie zakłócenia próbowałem wyregulować trackingiem, ale niestety nic to nie daje. Ilość i intensywność tych kreseczek jest różna w zależności jaką włączę kasetę lub w jakim miejscu znajduje się taśma wewnątrz kasety. Bywa, że kreseczek jest dużo, a raz widać ledwo jakieś pojedyncze, które nie przeszkadzają w oglądaniu. Ten sam problem jest w przypadku kaset nagranych w systemie SP oraz LP.
Został wyczyszczony bęben wizyjny, głowice i tor przesuwu taśmy, lecz to niestety nic nie dało.
Czy da się naprawić w jakiś sposób tę przypadłość? Czy może jest to objaw zużycia głowicy wizyjnej? Poniżej przesyłam filmik, w którym widać intensywne nagromadzenie się tych zakłóceń.
Proszę o pomoc, pozdrawiam
Został wyczyszczony bęben wizyjny, głowice i tor przesuwu taśmy, lecz to niestety nic nie dało.
Czy da się naprawić w jakiś sposób tę przypadłość? Czy może jest to objaw zużycia głowicy wizyjnej? Poniżej przesyłam filmik, w którym widać intensywne nagromadzenie się tych zakłóceń.
Proszę o pomoc, pozdrawiam