Cześć posiadam traktorek MTD z silnikiem Tecumseh Enduro 12.5 XL/C. Kupiłego go jako uszkodzonego, jego głównym problemem był ciężki rozruch. Silnik się blokował podczas odpalania i rozrusznik nie miał siły zakręcić nim. Więc go rozebrałem i się okazało że ośka od dekompresatora na wałku rozrządu jest wyrobiona, więc ją wymieniłem i poskładałem silnik na nowych uszczelkach. I teraz już normalnie kręci tylko jest problem że nie chcę nadal zapalić. Co jeszcze zrobiłem przy silniku, wyczyściłem gaźnik i układ paliwowy, sprawdziłem kil na kole magnesowy, ustawiłem zapłon, sprawdziłem zawory (na różnych ustawieniach, aktualnie są oba ustawione na 0,10), wymieniłem stycznik (solenoid) bo się blokował i dalej silnik kręci ale nie odpala. Postanowiłem wymienić gaźnik na nowy zamiennik chiński. I teraz jest tak że jak dobrze prysnę plakiem w otwór od filtra powietrza to z trudem odpali i chodzi normalnie ale jak go zgaszę to dalej jest to samo nie odpala. Z tego co widzę to świeca jest cały czas sucha przy odpalaniu traktorka. Już mi siły opadają i sam nie wiem co jeszcze może być.