Witam. Problem zaczął się nagle. Przepala bezpiecznik nr 32 po przekręceniu włącznika w pozycje postojówek (jedno przekręcenie w prawą stronę). Część instalacji już sprawdziłem. Poniżej wymienię.
Wyjąłem bezpieczniki 47 i 48 ( bo na innym forum znalazłem podobny temat, są zabezpieczeniem żarówek postojowych) i dalej przepala więc nie jest to wina postojówek.
Przewody podświetlenia tablicy rejestracyjnej wypięte.
Wiązka wychodząca do klapy sprawdzona, bo była naprawiana i przewody są ok, brak popękanej izolacji.
Pamiętam, że jakieś dwa miesiące temu jak wychodziłem z samochodu miałem wyłączony silnik, kluczyki chyba ze stacyjki wyciągnięte, światła na 100% wyłączone , a w momencie otwarcia drzwi uruchamiał się sygnał który ostrzegał o zostawieniu włączonych świteł...
Czy to może wskazywać na uszkodzony włącznik świateł? Próbować wyjąć liczniki?
Proszę Was o jakieś podpowiedzi.
Z góry dziękuję!!
Wyjąłem bezpieczniki 47 i 48 ( bo na innym forum znalazłem podobny temat, są zabezpieczeniem żarówek postojowych) i dalej przepala więc nie jest to wina postojówek.
Przewody podświetlenia tablicy rejestracyjnej wypięte.
Wiązka wychodząca do klapy sprawdzona, bo była naprawiana i przewody są ok, brak popękanej izolacji.
Pamiętam, że jakieś dwa miesiące temu jak wychodziłem z samochodu miałem wyłączony silnik, kluczyki chyba ze stacyjki wyciągnięte, światła na 100% wyłączone , a w momencie otwarcia drzwi uruchamiał się sygnał który ostrzegał o zostawieniu włączonych świteł...
Czy to może wskazywać na uszkodzony włącznik świateł? Próbować wyjąć liczniki?
Proszę Was o jakieś podpowiedzi.
Z góry dziękuję!!