logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Focus Mk1 1.8 TDDI 90KM: Problem z odpalaniem przy przymrozku, zapowietrzenie, pompa paliwa

bernardkurs813 02 Mar 2023 19:33 504 4
REKLAMA
  • #1 20466586
    bernardkurs813
    Poziom 2  
    Przy lekkim przymrozku odpala a po chwili gasnie. Okazuje się że jest zapowietrzony, po odpowietrzeniu na przewodach wysokigo ciśnienia pracuje normalnie. Co może być przyczyną? Czy to coś z pompa paliwa? Proszę o o pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20466693
    pawel48584
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Prawdopodobnie po postoju ropa "cofa się" w stronę filtra bo zaworek pompy nie trzyma, albo masz kaszę/wodę w filtrze paliwa. Ja bym na Twoim miejscu sprawdził/powymieniał węże, założył nowy filtr paliwa i dołożył zaworek zwrotny taki akcesoryjny . Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 20466853
    bernardkurs813
    Poziom 2  
    Dziękuję za zaangażowanie i pomoc. Filtr wymieniłem i nic nie pomogło. Pomyślałem, że może zawór w pompie zacina się w niższej temperaturze. Zainwestuję w ten zawór zwrotny. Kupiłem też pompkę elektryczną przepływowo - membranową, jutro zamontuje. Przewód zasilający z filtra wchodzi na pompę z prawej strony pompy a powrót od strony rozrządu tak? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 21415926
    KubuśWariat
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    bernardkurs813 napisał:
    Dziękuję za zaangażowanie i pomoc. Filtr wymieniłem i nic nie pomogło. Pomyślałem, że może zawór w pompie zacina się w niższej temperaturze. Zainwestuję w ten zawór zwrotny. Kupiłem też pompkę elektryczną przepływowo-membranową, jutro zamontuję. Przewód zasilający z filtra wchodzi na pompę z prawej strony pompy, a powrót od strony rozrządu, tak? Pozdrawiam

dokładnie, lewy to powrót..
  • #5 21418782
    KubuśWariat
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Czy coś a'la grzybek na przewodzie powrotnym z pompy w TDDI to zawór zwrotny?
REKLAMA