logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bosch SPV43M10EU - Sygnał dźwiękowy, czerwony kranik, błąd E14 - co robić?

zebraheat1 06 Mar 2023 20:12 1782 4
REKLAMA
  • #1 20473102
    zebraheat1
    Poziom 4  
    Witam,
    Zmywarka jak w temacie, w trakcie cyklu włączał się sygnał dźwiękowy i wyświetlił czerwony kranik, pozostała woda na dnie komory, według błędu E14 i instrukcji sprawdziłem:
    1. Wąż odpływowy - drożny.
    2. Pomp odpływowa - był w środku kawałek plastiku i lekki luz na osi, wymieniłem pompę na nową, myślałem że to już pomoże, ale nadal wyświetla błąd.
    I po wymianie pompy zmywarka wypompowuje resztę wody z poprzedniego cyklu, następnie wlewa do płaszcza wodnego nowa wodę, ponownie wypompowuje resztkę wody i włącza się sygnał dźwiękowy z kranikiem. Po wyłączeniu zmywarki (power) i włączeniu na nowo, zmywarka przeprowadza cykl bez błędu. Na drugi dzień jak chce znowu uruchomić cykl to znowu tak jak wyżej. Co mogę jeszcze zrobić, jak dojść do usterki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20474569
    zebraheat1
    Poziom 4  
    Niestety powyższe wskazówki nie pomogły, nadal pozostaje woda na dnie komory.
  • REKLAMA
  • #4 20477568
    zebraheat1
    Poziom 4  
    I nikt nie pomoże!!! Nikt się z takim przypadkiem nie spotkał!!
  • #5 20477636
    inot
    Poziom 38  
    Ocena: 818
    Na filmie poniżej można prześledzić cały cykl programu zmywarki.
    Możesz porównać przynajmniej początek jak wygląda sytuacja w płaszczu wodnym.
    Link
    Powody powstania błędu E14:
    Link
    albo czerwonego kranika:
    Link
REKLAMA