logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Drukarka HP OfficeJet Pro 6960 - brak pojemników SETUP, jak zamówić lub obejść problem?

szumeva 10 Mar 2023 13:01 1263 5
REKLAMA
  • #1 20479244
    szumeva
    Poziom 4  
    Witam;
    Brat wylicytował drukarkę HP OfficeJet Pro 6960, cieszył się jak głupi do sera, że udało się ją tanio kupić. Drukarka przyszła wszystko ładnie ale po włączeniu krzyczy żeby użyć pojemników SETUP dołączonych do drukarki, których oczywiście nie ma. Sprzedawca również ich nie posiada.
    Czy ktoś wie czy można takie pojemniki gdzieś zamówić albo jak obejść ten problem?
    Z góry dziękuję za informacje :)
  • REKLAMA
  • #2 20479320
    gieniapierda
    Poziom 23  
    Ocena: 129
    Założenie oryginalnego opakowania z tuszem HP 903 rozwiąże problem instalacji, kalibracji i wydruków testowych. Gdzie kupować, to chyba pisać nie muszę ;-)
  • REKLAMA
  • #3 20479335
    szumeva
    Poziom 4  
    Właśnie w tym rzecz, że kupiłam oryginalny pakiet tuszy (czarne + kolor: 903), założyłam i dalej jest to samo. Nie da się nawet skanować bo cały czas jest ten komunikat i blokuje wszystkie działania. Jedyne co się udało to podłączyć ją do Wi-Fi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20479436
    szumeva
    Poziom 4  
    Udało się wejść w Support Menu -> w tej wersji drukarki trzeba kilka razy kliknąć cofnij

Niestety ten sposób na razie nie zadziałał, po przejściu poniższych kroków:
    3) Ink initialization status
    4) Zmień z "Set" na "Clear" <<<<
    5) Wyjdź wciskając X kilka razy
    6) Wyłącz i włącz drukarkę guzikiem

pojawia się ponownie komunikat o konieczności zamontowania pojemników startowych, a status Ink initialization status jest z powrotem na Set.
    https://www.youtube.com/watch?v=wmpB42uSIhc -> film pokazujący jak wejść w support Menu tego modelu drukarki
  • #6 20491398
    szumeva
    Poziom 4  
    Po wielu różnych próbach udało się usunąć problem i zainstalować orginalne podajniki z tuszem HP.
    W sumie nie wiem co do końca podziałało bo próbowałam różnych kombinacji i nie pamietam już jakie dokładnie kroki rozbiłam ale w poniższy schemat wplotłam również RESET MENU -> Semi-full reset oraz wykładanie i wkładanie tuszy w trakcie czynności

1). drukarka włączona
    2). wejść w Support Menu -> kilka razy nacisnąć cofnij
    3) System Configuration Menu -> Ink initialization status
    4) Zmień z "Set" na "Clear"
    5). wyjść z menu

Dziękuję wszystkim za pomoc.
REKLAMA