logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radmor R-2433 NO/1 - brak działania odbiornika i nadajnika, tylko czerwona dioda; porady

mariostan 03 Kwi 2023 14:08 522 4
REKLAMA
  • #1 20522824
    mariostan
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Mam takie dwa radiotelefony i po podłączeniu zasilania świeci tylko dioda czerwona na manipulatorze, nie działa odbiornik ani nadajnik. Proszę o radę, co może być przyczyną takiego stanu. Pozdrawiam Stanisław.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20523126
    mariostan
    Poziom 14  
    W tych radiotelefonach jest synteza, może nie dokładnie napisałem, ale one są głuche, z zasilacza jest pobierany prąd 600 mA i nie ma żadnej reakcji na PTT, tylko słychać załączenie przekaźnika.
  • REKLAMA
  • #4 20524086
    pan_deejay
    Poziom 25  
    Ocena: 114
    Napisałem o kwarcach, bo spotkałem się z taka właśnie wersją. Jeśli siedzi tam synteza, to powinna być jeszcze jakaś kostka z danymi kanałów dla syntezy (PROM czy coś). Jak słychać przekaźnik, to moim zdaniem jest reakcja na PTT, tylko syntezer nic nie "syntezuje".
  • #5 20524352
    mariostan
    Poziom 14  
    Przekażnik tylko włącza zasilanie , mam dwa radiotelefony , dwa przewody a tylko jeden manipulator i wczoraj zajrzałem do środka manipulatora a tam jest taka sama elektronika jak w radiotelefonie i poczekam aż nabierze mocy urzędowej i wtedy będę się tym zajmował a mam dokumentację to może sobie poradzę .
    Pozdrawiam Stanisław.
REKLAMA