logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Toyota Auris 2 Hybrid 2016 r: Problem z pilotem po rozładowaniu akumulatora - jak naprawić?

tonante0071 08 Kwi 2023 16:32 5862 8
REKLAMA
  • #1 20530909
    tonante0071
    Poziom 3  
    Witam wszystkich. Proszę o pomoc. W Toyocie auris rozładował mi sie akumulator. Auto udało mi sie uruchomić poprzez naładowanie aku ale wraz z tym pilot ktory dotychczas otwierał, zamykał drzwi oraz uruchamiał silnik przestal działać. Uruchamia silnik ale nie otwiera i nie zamyka drzwi... Co sie moglo wydarzyć?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20531061
    tonante0071
    Poziom 3  
    Czyli wlozyc w zamek od drzwi zamknac otworzyc normalnie kluczykiem? Stacyjki nie ma bo jest przycisk tylko. Ale wg mnie to dziwne gdyby w takim przypadku rozkodowal sie kluczyk. Drugi zapasowy dziala normalnie. Otwiera zamyka i uruchamia silnik.
  • REKLAMA
  • #4 20531076
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 20531081
    tonante0071
    Poziom 3  
    Szukałem i na forach pytałem niestety odpowiedzi brak lub zaproszenie do serwisu bo ktoś juz chce zarobić :)
  • REKLAMA
  • #6 20531094
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 20531097
    tonante0071
    Poziom 3  
    Te przykładanie kluczyka do przycisku nie działa jeśli ten filmik masz na myśli :) dziwi mnie fakt ze kluczyk rozkodowany nie uruchamia chyba auta abtu normalnie dziala. Tylko to nieszczęsne otwieranie i zamykanie.
  • #8 20531117
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 20551773
    tonante0071
    Poziom 3  
    Rozwianie tylko w aso i ponowne zakodowanie centralnego zamka. Koszt okazal sie przyzwoity bo tylko 140 zl.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem z pilotem w Toyocie Auris 2 Hybrid z 2016 roku, który przestał działać po rozładowaniu akumulatora. Użytkownik zauważył, że kluczyk uruchamia silnik, ale nie otwiera ani nie zamyka drzwi. Uczestnicy forum sugerowali, że kluczyk mógł się rozkodować, a także wskazali na możliwość braku komunikacji modułu centralnego zamka z brelokiem. Wskazano, że rozwiązaniem może być ponowne zakodowanie centralnego zamka w autoryzowanym serwisie, co wiązało się z rozsądnym kosztem 140 zł.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA