Masz internet w Play, z którego BTS-A chcesz korzystać i na jakich pasmach LTE, robiłeś jakis test u siebie? Dlaczego wybór pomiędzy zabawka MiFi a tym zabytkowym routerem?
Skoro korzystasz na telefonie to pokazuje się screena z aplikacji https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mroczis.netmonster&hl=pl&gl=US i wynik speedtestu, skoro BTS ma LTE2600 to pracuje w agregacji 4 pasm LTE i wymagany jest wspólczesny router z agregacją 4/3 pasm LTE w modulacji QAM256 a nie zabytki typu B525 czy mobilna zabawka nieprzeznaczona do pracy jako router domowy i pracy 24/7.
Ty sobie chyba jaja robisz, nie masz zielonego pojęcia o tym temacie i jeszcze stawiasz warunki, mnie nie interesuje gdzie ty mieszkasz bo mi to do niczego niepotrzebne, aplikacja pokazuje potrzebne dane do doboru sprzętu, czyli eNB, pasma LTE i parametry sygnału na nim a nie twoją lokalizację.
Ile ty masz lat bo zachowujesz sie jak małe dziecko, ja tu nie jestem gościem z przypadku. Od lat pomagam tysiącom ludzi w całej Polsce. Ci co mi zaufali i współpracują ze mną za darmo otrzymali pomoc której w polskim internecie nikt inny nie jest w stanie udzielić, ja jestem profesjonalistą i zajmuję się tym tez zawodowo.
Porządny sprzęt do Play i BTS z 4CC CA z prawidłowymi parametrami sygnału daje takie wyniki https://www.speedtest.net/my-result/a/9206985191
A kto ma za ciebie zrobić? 99% ludzi nie potrafi korzystać z mobilnego, osiąga 10-25% dostępnych prędkości, brak wiedzy, sprzęt brany w ciemno, niewłasciwy, , brak testów to kasa w błoto. Na portalach aukcyjnych kupa sprzetu to elektromieci.
Pokaż te 200Mb/s ale o tej porze , tacy jak ty kupują szajs i jeszcze się tym chwalą. B525 to sprzęt sprzed 6 lat, nie agreguje LTE2600+2100, nie obsługuje modulacji QAM256, ale ty o tym pojęcia nie masz. Wart jest maksimum ze 100 zł, sprzedawca zrobił zapewne interes życia bo tego złomu nie brak na portalach, te z T-mobile nie warte są nawet tej kasy. Na tym nie wykorzysta się nawet połowy potencjału BTS-A Play z 4 CC CA ale każdy kowalem swojego losu, ty niestety nie chciałeś się czegoś nauczyć i wybrałeś zabytek. Za 300 zł można mieć router z 3CC CA QAM256 i na nim w Play spokojnie ponad 300Mb/s, tylko trzeba mieć trochę pojęcia co kupić.
✨ Użytkownik zastanawia się nad wyborem między routerem ZTE MF 971R a Huawei B525s-23s, korzystając z internetu od PLAY. W dyskusji poruszane są kwestie dotyczące pasm LTE, osiągów routerów oraz ich zdolności do agregacji pasm. Użytkownicy podkreślają, że B525s-23s to przestarzały model, który nie obsługuje nowoczesnych technologii, takich jak QAM256 i agregacja 4CC, co ogranicza jego wydajność. Z kolei nowocześniejsze routery mogą osiągać znacznie wyższe prędkości, nawet do 300 Mb/s, w zależności od warunków sygnałowych. Użytkownik, który zakupił B525, zauważył poprawę prędkości, jednak krytyka dotycząca jego wyboru wskazuje na ograniczenia tego modelu. Wygenerowane przez model językowy.