Witam, pytanie. Na ile ustawiać zawory ssący i wydechowy? Passat b4 1,8 benzyna.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamociz napisał:Przeważnie to filtr oleju wystarczy wymienić. Płukanka nic tam nie da, olej w popychaczach się nie wymienia - raz wtłoczony, zostaje tam na zawsze - a szczególnie zawarty w nim żużel.W czym problem w ogóle, hałasują? Jeśli tak to w pierwszej kolejności ciśnienie oleju do sprawdzenia. Można też spróbować wymianę oleju z dobra płukanką.
ociz napisał:Kulki w zaworkach się doszczelniały potraktowane wyższym ciśnieniem oleju. Rozbierałem z ciekawości kilkukrotnie te popychacze, w różnych stadiach zużycia. Niektóre wystarczało dokładnie wyczyścić, z twardego żużla który się odkładał w tych "siłowniczkach".W czasach tych 1.8 to jeszcze takich wynalazków nie było, ale zazwyczaj wystarczało go przytrzymać na trasie na wyższych obrotach i szklanki cichły, więc jednak coś ten olej przepłukuje.
andrzej317 napisał:Nie hałasują pytam z ciekawości ponieważ wiedziałem że w innych samochodach co ileś tyś. Się reguluje te zawory, więc tutaj chyba też powinno się coś robić