Suszarka trafiła do mnie od znajomego z błędem EHO szybko się z nim poradziłem wymieniając główny przekaźnik i poprawiając zimnie luty na dwóch pozostałych. Sprzęt działa dobrze suszy ubrania lecz problem występuje z wybudzaniem przetwornicy LNK586GG z funkcją LINK ZERO AX dzięki, której przechodzi na tryb ultra oszczędzania energii. Kiedy zakończy się cykl suszenia urządzenie przechodzi w tryb Stand By po kilkunastu sekundach wyłączając główną przetwornice pozostawiając 4V na nodze BP(bypass). Napięcie wpada na diodę D30 dalej na Q16, który podmieniłem z 5CS na 1FW chwilowo ponieważ nie był wysterowany rezystorem R176, po wymianie przepuszcza dalej napięcie, ale nic to nie zmieniło. Na zaznaczonym gnieździe na skrajnych pinach dochodzi do zwarcia podczas wciśnięcia przycisku włącznika.
Wiec prawdopodobnie ta wtyczka powinna wybudzać przetwornicę, ale śledząc ścieżki idą one dla mnie donikąd nie mając nic wspólnego z napięciem diody D30. Podczas zwierania (Mosfetu?) Q15 o oznaczeniu SMD 1303 płyta wstaje, ale po przycisku brak napięcia na Bramce. Zatem nie mam już pomysłów i proszę o wskazówki.
Wiec prawdopodobnie ta wtyczka powinna wybudzać przetwornicę, ale śledząc ścieżki idą one dla mnie donikąd nie mając nic wspólnego z napięciem diody D30. Podczas zwierania (Mosfetu?) Q15 o oznaczeniu SMD 1303 płyta wstaje, ale po przycisku brak napięcia na Bramce. Zatem nie mam już pomysłów i proszę o wskazówki.