logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Modyfikacja auta: Spryskiwacze mgłowe z Passata B5, podgrzewanie nichromowe i druk 3D

Houdini_dmn 27 Kwi 2023 12:24 372 2
REKLAMA
  • #1 20557370
    Houdini_dmn
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Cześć,
    Z racji, iż lubię w różny sposób modyfikować swoje auto, wpadłem na pomysł aby zrobić w nim spryskiwacze mgłowe, których producent nigdy nie montował seryjnie. W związku z tym, mam w planie zaprojektować i wydrukować na drukarce 3d stelaż wraz z mocowaniem, wkład przełożyć z passata b5, jednak uświadomiłem sobie, że mam seryjnie grzane spryskiwacze i nie chciałbym z nich rezygnować. W związku z tym zacząłem się zastanawiać, w jaki sposób można to zrobić? Wyczytałem, że coś takiego jak drut nichromowy poniekąd spełnia moje oczekiwania, jednak nie wiem jakie temp on osiąga, bo wszystko powyżej 100stC może mieć negatywny wpływ na druk 3d.
  • REKLAMA
  • #3 20559518
    Houdini_dmn
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Kaziu1991 napisał:
    Najprościej wykorzystać rozwiązania gotowe i przetestowane, czyli podgrzewany spryskiwacz mgłowy z innego auta. Będzie to w pełni funkcjonalne i estetyczne.

Już próbowałem. Jedyną opcją są spryskiwacze właśnie od Passata, niestety kąt nachylenia jest nieodpowiedni i owe spryskiwacze mimo max ustawieniu "w górę", pryskają prosto w ramiona wycieraczek.
REKLAMA