logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung VP-D352 wyciąga taśme na zewnątrz zamiast jej czytać

jetixxdpolska 29 Kwi 2023 12:38 456 1
REKLAMA
  • #1 20559971
    jetixxdpolska
    Poziom 4  
    mam starą szkolną kamere Samsung VP-d352 do której też dostałem 2 kasetki i użytkowałem tą kamere przez jakiś czas i nagle przestała przyjmować kasety albo było to trudne (jak wkładałem kasete to głównie kamera prosiła sie o otwarcie kieszonki) a następnie jak to sie działo i wyjmowałem kasete to miała taśme na zewnątrz i nie była już dłużej do użytku, to samo stało sie z ostatnią kasetą jaką miałem. Zajrzałem do środka i nic nie zauważyłem, żadnych uszkodzeń i żeby coś latało i te kamere starałem sie użytkować delikatnie. Da sie to naprawić a jeśli tak to jak bo nigdy nie naprawiałem czegoś takiego
  • REKLAMA
  • #2 20958419
    jtk
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Spróbuj przeczyścić rolki (wałki) podtrzymujące taśmę przy pracy (przesuwie) taśmy podczas jej obracaniu w kasecie. Rolki w kamerze.

Dodano po 7 [minuty]:

Może też być już stara kaseta. Taśma stała się klejąca i dlatego łapie i się plącze. Jest rada w takiej sytuacji. Włóż kasetkę na parę minut (np.5 min.) do lodówki a potem przewijając taśmę lekko wacikiem czyścić z obu stron.
REKLAMA