logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nowy modulator EBS w przyczepie Schmitz Wywrotka 2 osie - Wyciek powietrza i podłączenie

dzwigbudostrow 03 Maj 2023 11:01 624 5
REKLAMA
  • #1 20564494
    dzwigbudostrow
    Poziom 1  
    Witam . Zakupiłem nowy modulator ebs do przyczepy schmitz wywrotka 2 osie. Myślę że moi chłopcy coś zamienili ponieważ po założeniu nowego leci mi powietrze przez zawory bezpieczeństwa od około 6 atmosfer poniżej przestaje lecieć. Założyli stary powietrze nie ucieka ale ni działają tylne siłowniki hamowania🤦‍♂️ więc coś jest poknocone. Ma ktoś zdjęcia jak to powinno być prawidłowo podłączone? Nowy modulator EBS w przyczepie Schmitz Wywrotka 2 osie - Wyciek powietrza i podłączenie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20574082
    diablo23248
    Poziom 28  
    Ocena: 612
    Port 1 Zasilanie
    Port 21 i 22 siłowniki lewa i prawa strona
    Port 4 sterowanie (powinien iść od parkująco luzującego)
    Port 5 miechy zawieszenia.

Sprawdziłbym zawór szybkiego odhamowania jeśli masz takowy.

Nowy modulator EBS w przyczepie Schmitz Wywrotka 2 osie - Wyciek powietrza i podłączenie

Lub siłowniki jeśli są dwukomorowe. Może przy zwolnionym hamulcu powietrze przechodzić z części sprężynowej do przeponowej. Podaj więcej szczegółów. Bo na razie to wróżenie z fusów.
  • REKLAMA
  • #4 20665230
    irekbiuro1
    Poziom 5  
    Witam a co może być Iveco stralis 450 e5 puszczą powietrze modulator EBS powyżej 6bar jak zaciągnę ręczny hamulec jest ok wymieniłem modulator i jest to samo. Ściąglem ten filterek z modulator gdzie leci powietrze przytknąłem ręką aby zablokowac i zaczęło lecieć syczec z tylnego lewego siłownika taką małą dziurka pod spodem ! O co tu chodzi ? Zaznaczyć chcę że na przeglądzie technicznym lewe tylne koło bardzo mocny hamulec ręczny a nożny bardzo słabiutki! Proszę o pomoc podpowiedź bo brak pomysłu co robić?
  • REKLAMA
  • #5 20665315
    TruckElectronica

Poziom 24  
    Ocena: 275

irekbiuro1 napisał:
    Wymieniłem modulator i jest to samo
    Wymieniłeś modulator na darmo niepotrzebnie, wymień siłownik i będzie git.
    Konto firmowe:
    Truck Bus Electronica
    Opolska, Kraków, 30-000 | Strona WWW: https://www.truckbuselectronica.pl
  • #6 20665635
    mario11031980
    Poziom 22  
    Ocena: 174
    Rada na przyszłość nie zawsze jak schodzi powietrze z zaworu to on jest napewno winny trzeba sprawdzać wszystko szczegółowo .
REKLAMA