logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf 2 1985 - Pompka spryskiwaczy nie działa przez stacyjkę, spadek napięcia, wycieraczki

HLUSI 23 Maj 2023 20:16 309 5
REKLAMA
  • #1 20591999
    HLUSI
    Poziom 2  
    Witam. Problem wyglada tak ze nie działała mi przednia pompka od spryskiwaczy wiec zamieniłem na inna która po podłączeniu prosto z akumulatora normalnie działa natomiast przez stacyjkę absolutnie nie rusza, podłączałem żarówkę żeby sprawdzić czy nie ma problemu gdzieś po drodze ale wyglada na to ze wszystko działa i nawet wycieraczki załączają swój cykl czyli przekaźnik działa, natomiast kiedy podłączona jest pompka zamiast żarówki wycieraczki nie działają. Nie wiem gdzie może być problem. :(

Dodano po 45 [minuty]:

Wyglada na to ze gdzieś w trakcie jest spadek napięcia ma ktoś pomysł co może go powodowac?

Dodano po 5 [minuty]:

Wyglada na to ze gdzieś w trakcie jest spadek napięcia ma ktoś pomysł co może go powodowac?
  • REKLAMA
  • #2 20592086
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3475
    Przy samej manetce te styki nie są najlepszej jakości.
  • REKLAMA
  • #3 20592103
    HLUSI
    Poziom 2  
    To teraz tylko pytanie czy da radę przeczyscic styki bez problemu bo z tego co kojarzę jest tam problem przy rozbieraniu ze sprężynkami a w najgorszym wypadku kupi się cały nowy mechanizm wycieraczek z kierunkowskazami bo chyba są razem zespolone.
  • REKLAMA
  • #4 20592109
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3475
    Do tego akurat nie trzeba całkowicie rozbierać. Coś tam szło dogiąć/przeczyścić. Nowe można kupić, ale mogą się okazać jeszcze gorszej jakości.
    Jeszcze zanim rozbierzesz sprawdź czy klakson działa, jak nie to na próbę daj masę na kolumnę kierownicy.
  • REKLAMA
  • #5 20592809
    HLUSI
    Poziom 2  
    Klakson działa tak samo jak tylna pompka od spryskiwaczy wiec jeśli możesz to opisz mi jak dobrać się do tego mechanizmu bez rozbierania wszystkiego innego przy kierownicy
  • #6 20592836
    abart64
    Poziom 33  
    Ocena: 630
    Zdemontuj obudowę( dwa wkręty od spodu) i w sumie to już zobaczysz styki pod rączką. Może pomoże samo wymycie.
    Jest dostęp jako taki żeby je poskrobać z nalotu 40letniego.
    Całość żeby zdjąć to trzeba jeszcze kierownicę odkręcić i 3 wkręty mocujące przełączniki.
REKLAMA