logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq EP - Błąd CSWCPU.dll przy ładowaniu BIOS z FDD dla dysku 80 GB

kolszak 24 Lis 2005 18:41 1344 5
REKLAMA
  • #1 2022626
    kolszak
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Plyta z Dekspro EN/EP

Problem jest z duzym dyskiem 80 GB wykrywa go lecz z niepoprawna geometria, chce ja zmienic za pomoca zaladowania setupu z dyskietek (instalacja na HDD nie wchodzi w gre bo go zle wykrywa).

Po zaladowaniu setupu pokazuje blad:

CSW caused a General Protection Fault in module
    CSWCPU.dll

to samo na wersji anglojezycznej jak i polskojezycznej. jak sie tego pozbyc i pozmieniac wreszcie te ustawienia.

PS na dwoch roznych procesorach PII (333 i 400) ten sam blad. Zworki ustawione prawidlowo choc i tak PII maja blokade mnoznik.

prosze o podpowiedz
    karol

Dodano po 1 [minuty]:

mialo byc wersja chinskojezyczna czy jakas tam sciagnieta ze stron Hp
  • REKLAMA
  • #2 2023504
    YR1
    Poziom 24  
    Ocena: 52
    Tutaj masz instrukcje do tego kompa.
    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupp...askId=101&prodTypeId=12454&prodSeriesId=96269
    O ile pamiętam Compaq można było konfigurować programem zamieszczonym na dyskietkach. Na stronie HP gdzieś to oprogramowanie widziałem.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2023704
    kolszak
    Poziom 16  
    a przeczytales moj post? Czy ja napisalem ze nie mam oprogramowania?
    Przeciez pisze wyraznie ze je mam tylko nie dziala !
  • REKLAMA
  • #4 2026991
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Czy masz pewność że pliki na dyskietkach nie są uszkodzone? Na wszelki wypadek zrób setup jeszcze raz na innych dyskietkach i odpal setup bez podłączania dysku.
  • REKLAMA
  • #5 2027000
    kolszak
    Poziom 16  
    robilem tak bralem inne dyskietki, mialem tez inne wersje setupu, ogolnie stoje w miejscu a odpalam program bez podlaczonego dysku bo zle wykrycie geometri doprowadzilo w pewnym miejscu do poprzestawiania partycji i utracilem mnostwo danych. Problem ten nie jest opcy (pisalem jest na forum hp.com) no i nikt nie zna odpowiedzi ?

Dodano po 2 [minuty]:

mialo byc obcy oczywiscie

link do forum hp z tym problemem (ogolnie nic mi nie pomoglo):

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=875873

Jesli te pliki sa uszkodzone to wina musi lezec po stronie compaqa i ma uszkodzone archiwum moze ktos ma swoje wersje ktora na pewno dziala i moze mi podeslac na email. bylbym wdzieczny
  • #6 2029930
    kolszak
    Poziom 16  
    jedyne sensowne rozwiazanie skutkujace. zakladac partycje z plyty compaqa (widzi go jakos dziwnie zabiera wiecej MB niz standardowo ale chodzi poprawnie), dyski z partycjami (przypadek 80GB) na innych standardowych komputerach nie beda poprawnie wykrywane. Wtedy instalacja setupu poprzez dyskietke INFORMACYJNA na partycji (INFORMACYJNA A NIE SETUPU, sam poprosi o setup ale skopiuje go a nie bedzie otwieral), po restarcie uruchomic bios i wszystko dziala (tzn zainstalowany SETUP) najlepsze jest to ze niczym nie rozni sie od tego w romie i tak nic nie mozna recznie ustawiac ! odradzam zakup tych plyt ludziom ktorzy maja wiecej kart rozszerzen i samemu ustawiaja przerwania.

Temat zamkniety.
REKLAMA