Witam
Moje pierwsze pytanie to jak wejść do biosu w tym komputerze? (czytaj dalej)
Niedawno wszedłem w posiadanie tego samego typu komputera, tzn. Compaq DeskPro 2000 i mam z nim problem. Postąpiłem zgodnie z tym co wyczytałem na pewnej stronie, że należy ściągną plik SP4711.exe i stworzyć dwie dyskietki, ponieważ chciałem się dostać do BIOSU - a tak niby jest procedura. Niestey jest to niemożliwe ponieważ w czasie uruchamiania komputer od razu zgłasza błąd: 601 - Diskette Controler Error i nie jestem wstanie uruchomić komputera z dyskietki.
Co mam zrobić by uruchomić ten komputer lub chociaż dostać się do BIOSU?
Posiadam stary kontroler IDE (2x dyski i 1x floppy) na złącze ISA. Podłączam tasiemke od dyskietek do tego kontrolera i uruchamian kompa. Błędy są następujące: 601-Diskette Controler Error i dodatkowo konflikt złącza LPT1 oraz kontrolera FLOPPY i chyba jeszcze IDE.
W jaki sposób odłączyć na płycie głównej kontrolre IDE?
Czy można uruchomić ten komputer z bootowalnej płyty CD?
Jeżeli tak to jak można zainstalować ten CD-ROM w komputerze, żeby go widział?
Dziękuje za zainteresowanie i odpowiedz
Moje pierwsze pytanie to jak wejść do biosu w tym komputerze? (czytaj dalej)
Niedawno wszedłem w posiadanie tego samego typu komputera, tzn. Compaq DeskPro 2000 i mam z nim problem. Postąpiłem zgodnie z tym co wyczytałem na pewnej stronie, że należy ściągną plik SP4711.exe i stworzyć dwie dyskietki, ponieważ chciałem się dostać do BIOSU - a tak niby jest procedura. Niestey jest to niemożliwe ponieważ w czasie uruchamiania komputer od razu zgłasza błąd: 601 - Diskette Controler Error i nie jestem wstanie uruchomić komputera z dyskietki.
Co mam zrobić by uruchomić ten komputer lub chociaż dostać się do BIOSU?
Posiadam stary kontroler IDE (2x dyski i 1x floppy) na złącze ISA. Podłączam tasiemke od dyskietek do tego kontrolera i uruchamian kompa. Błędy są następujące: 601-Diskette Controler Error i dodatkowo konflikt złącza LPT1 oraz kontrolera FLOPPY i chyba jeszcze IDE.
W jaki sposób odłączyć na płycie głównej kontrolre IDE?
Czy można uruchomić ten komputer z bootowalnej płyty CD?
Jeżeli tak to jak można zainstalować ten CD-ROM w komputerze, żeby go widział?
Dziękuje za zainteresowanie i odpowiedz
Moderowany przez TONI_2003:Zmieniłem temat postu!
... nie krzycz , nie używaj Caps Locka !