logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie Sterownika rtx tuya do rolet systemu starcus er

ZENON.BIG 21 Cze 2023 22:22 2304 3
REKLAMA
  • #1 20626260
    ZENON.BIG
    Poziom 11  
    Chcę podłączyć sterownik rolet tuya rtx do rolet w których jest sterownik Starcus er. Z silnika wychodzi 5 przewodów brązowy.niebieski,biały, czarny i oczywiście żółto zielony. Jak to podłączyć żebym miał sterowanie w aplikacji tuya. Podłączenie Sterownika rtx tuya do rolet systemu starcus er Podłączenie Sterownika rtx tuya do rolet systemu starcus er
  • REKLAMA
  • #2 20626432
    sylwek370
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Niebieski - neutralny
    Brązowy - faza
    Zielono-żółty - PE
    Biały i czarny - góra/dół

Dodano po 2 [minuty]:

``` (biały i czarny pod zaciski M) ```
  • REKLAMA
  • #3 20626546
    ZENON.BIG
    Poziom 11  
    Dzięki kolego ale podłączam czarny i biały jako góra dół i niestety to nie funkcjonuje.Rolety mają w sobie moduł radiowy ale ja chciałem je podłączyć do osobnego systemu właśnie w miejsce włącznika . Wykorzystując biały i czarny .Sterownik tuya dostaje sygnał otwarcia lub zamknięcia jednak silnik rolety nie reaguje.

Dodano po 16 [minuty]:

Być może problem jest to że w instrukcji czarny i biały opisane są jako przełącznik impulsowy. Dlatego silnik rolety nie reaguje na sygnał ciągły?

Dodano po 5 [godziny] 13 [minuty]:

Wiem trochę więcej
    Sterowanie odbywa się za pomocą przekaźnika impulsowy.Dwa przewody czarny biały służą właśnie do tego . Więc jak to jeszcze dopiąć do tego co chcę zrobić???
  • #4 21319813
    sosnowskixmarcin
    Poziom 1  
    >>20626546
    Udało ci się rozwiązać problem. Też szukam właśnie rozwiązania ze sterownikiem RTX
REKLAMA