logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nie można wykasować kodu U0422 po naprawie zacisku elektrycznego. Ford galaxy

KRZYSIEK* 03 Lip 2023 23:32 7599 3
REKLAMA
  • #1 20640979
    KRZYSIEK*
    Poziom 14  
    Ocena: 121
    Witam. Regenerowałem zacisk elektryczny przy Fordzie Galaxy i po zamontowaniu nie można wykasować komunikatu U0422, czyli Nieprawidłowe dane otrzymane z modułu sterowania nadwozia. Dodam, że luzowałem hamulec przy pomocy kabli i akumulatora, następnie po zamontowaniu zacisku też przy pomocy kabli i akumulatora uruchomiłem hamulec, a następnie wsadziłem kostkę do zacisku i od tego momentu jest ten komunikat którego nie można wykasować mimo tego że ręczny pracuje poprawnie
  • REKLAMA
  • #2 20641116
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2009
    Witam,
    z tego co znalazlem ten kod nie jest powiazany z zaciskiem hamulca.
    Oczywiscie problem ze zlaczem z wiazka przewodow moze go generowac.
    Musisz przeanalizowac czy masz problem czy poprostu cos jest nie tak z wiazka przwodow/zlaczem.
    Nie mozesz go wykasowac poniewaz komputer caly czas wykrywa problem.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 20641149
    KRZYSIEK*
    Poziom 14  
    Ocena: 121
    Trochę to dziwny zabieg okoliczności byłby, że po demontażu zacisku taki komunikat się pojawił, związany z czymś innym.

Dodano po 5 [godziny] 31 [minuty]:

Co myślicie o zresetowaniu tego hamulca postojowego? W programie moim nie mam opcji cofnięcia tłoka, wysunięcia tłoka ani żadnej kalibracji, ale jest opcja resetu tego hamulca.

Dodano po 9 [godziny] 35 [minuty]:

Usterka usunięta. Gdy nie mogłem kodu skasować, to pojawiała się na desce kontrolka pomarańczowa "brake" i nie działał system automatycznego luzowania hamulca. Po kilkukrotnym zwolnieniu ręcznego hamulca podczas ruszania i zaciąganiu go, system automatycznego luzowania zaczął działać, kontrolka zgasła, a kod dał się skasować.
REKLAMA