Może to być dobre rozwiązanie a mógłby Kolega podać jak ten moduł wykorzystać finalnie w budowie całości.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamG.R. napisał:Prościej falownika z sinusem nie zrobisz. To jest specjalistyczny scalak, który realizuje wszystko, co potrzeba, inaczej trzeba by wziąć mikrokontroler i zrobić to wszystko samemu, a układ wyjściowy byłby identyczny.A jak Kolega uważa, czy ten układ wart zachodu?
G.R. napisał:Biorąc pod uwagę, że akumulator da 10-12,6 V, to nie wytworzysz z tego 12 V~ (17 V wartości szczytowej) z 10 V= możesz zrobić 7 V~, a więc transformator 230/12 V nie da 230 V. Lepsze rozwiązanie byłoby bez transformatora sieciowego, tylko z przetwarzaniem 12 V= na 325 V= i za tym EG8010.trafo 12 V bez odczepu.
G.R. napisał:
G.R. napisał:Pomiar parametrów szczególnie prądu, fajny bajer.Do tego modułu można podłączyć wyświetlacz podejrzewam że OLED, jak Kolega myśli czy warto i czy ma to sens. Pytam ponieważ będę składał zamówienie u chinczyka.
mam_pytanie napisał:Raczej nie bo na module jest IR2110.Na liniach z czerwonymi kwadratami dojdą sterowniki "wysokiej strony" (high side drivers),
G.R. napisał:OK, a to lepsze rozwiązanie bez transformatora to jak by wyglądało?
G.R. napisał:Są schematy są też płytki pod część mocy.Nie wiem, może słabo szukałem, ale nie znalazłem schematu do zbudowania falownika z tym modułem do pracy bez transformatora.
G.R. napisał:Wyświetlacz musi mieć wbudowany kontroler i synchroniczną komunikację szeregową oczywiście protokół komunikacji musi pasować. Znalazłem na stronie producenta pełną dokumentację modułu https://www.egmicro.com/chip-centers/4/EG8010/ i są dwa różne rodzaje wyświetlaczy w użyciu, czego wcześniej nie wiedziałem:No dobrze ale to nie jest typowy wyświetlacz ponieważ musi mieć siedmio punktowe podłączenie. Mógłby Kolega coś podpowiedzieć.
G.R. napisał:miał mieć na wyjściu 2x7 ale ma 2x8