logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana żarówek xenon w Audi Q7 2007 - gasną po kilkunastu sekundach

hiperwest 03 Wrz 2023 11:14 717 8
REKLAMA
  • #1 20719523
    hiperwest
    Poziom 1  
    Witam, po wymianie żarówek xenon w Audi Q7 2007 rok świecą przez kilkanaście sekund, po czym gasną. Stara świeci normalnie.
    Próbowałem już kilku rodzajów żarówek dedykowanych do tego modelu, proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20719654
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2645
    Pokaż co kupiłeś oraz opakowanie.
  • #3 20719776
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2462
    Może to przetwornica uszkodzona, zamień miejscami żarniki.
  • REKLAMA
  • #4 21759027
    wojtekroz1
    Poziom 10  
    Witam, mam podobny problem, mianowicie zamiast Xenon zamontowałem LED D3S i podobnie gaśnie po kilku sekundach. I ciekawi mnie, czy ktoś rozwiązał ten problem.
    Dodano po 1 [minuty]:

Dodam, że w Audi Q7 z 2007 r.
  • #5 21759031
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Załóż markowe ksenony i masz po problemie a nie jakieś wynalazki.
  • #6 21759036
    wojtekroz1
    Poziom 10  
    Ale porównywalnie to lepiej daje światło niż Xenon. Wiem, najłatwiej tak zrobić, ale jak już zakupiłem ten wynalazek, przydałoby się zrobić, żeby działał.
  • REKLAMA
  • #7 21759046
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Kupiłes chińczyki i nie działa - standard. Układ w aucie wykrywa że obciążenie na palniku ( żarówce ) jest nie takie jak trzeba i odłącza zasilanie. Nie wiem czy jakiś markowy producent robi takie Ledy ale zapewnie by to działało.
  • REKLAMA
  • #8 21759078
    wojtekroz1
    Poziom 10  
    No właśnie nie Chińczyk. Jakby to Chińczyk, to bym się nie pytał o radę. Ale jak na razie to tylko krytyka.
  • #9 21759120
    syselpl
    Poziom 9  
    Ocena: 11
    wojtekroz1 napisał:
    No właśnie nie Chińczyk. Jakby to Chińczyk, to bym się nie pytał o radę. Ale jak na razie to tylko krytyka.

To Chińczyk i tyle. A krytyka tutaj to standard od spokojnie 15 lat.

Zrób to na przekaźnikach i nic nie będzie się rozłączać.

Podsumowanie tematu

✨ W Audi Q7 z 2007 roku po wymianie żarówek ksenonowych (Xenon) nowe żarówki świecą tylko przez kilkanaście sekund, po czym gasną, podczas gdy oryginalne działają poprawnie. Próby z różnymi dedykowanymi żarówkami nie przyniosły efektu. Możliwą przyczyną jest uszkodzona przetwornica lub niewłaściwe wykrywanie obciążenia przez układ elektryczny pojazdu, co powoduje odcięcie zasilania. Montaż LED D3S zamiast Xenonów skutkuje podobnym problemem, gdyż system wykrywa różnice w obciążeniu. Rozwiązaniem może być zastosowanie oryginalnych, markowych żarówek ksenonowych lub instalacja przekaźników, które zapobiegną rozłączaniu zasilania przez system diagnostyczny pojazdu. Używanie nieoryginalnych lub chińskich zamienników często prowadzi do problemów z kompatybilnością i działaniem oświetlenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA