logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Massey ferguson 8140 zanika niskie ciśnienie LS 17bar

grysza3456 21 Wrz 2023 07:03 1410 2
REKLAMA
  • #1 20741345
    grysza3456
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam,
    Panowie i Panie potrzebuje pomocy z Massey ferguson 8140, problem dotyczy zaniku niskiego ciśnienie 17bar. Po włączeniu/odpaleniu ciągnika kilka sekund mija zanim pojawi sie ciśnienie ma półbiegach. Ciśnienie na niskim ciśnieniu i sprzęgle (sprzęgło mokre)jest na poziomie 16.5bar. Problem pojawia przy użyciu kierownicy, podnosnika czy wyjsc hydraulicznych. Po ruchu kierownicy lub użyciu podnośnika ciśnienie zaczyna gwałtownie spadać na lini LS, ciśnienie w pierwszej kolejności spada ze sprzęgła do 0. Zapalają się kontrolki Abcd od podbiegów. Główny problem leży w utracie niskiego ciśnienia po użyciu funkcji z dużego ciśnienia. Sprawdzałem sterowanie na pompie jest 28bar. Nie mogę zlokalizowac problemu.
    Może ktoś miał podobny przypadek.

Dodam ze pompy nowe, filtry nowe, olej nowy.

Pozdrawiam
    Grzegorz
  • REKLAMA
  • #2 21490737
    pabian 95
    Poziom 5  
    Ocena: 7
    Witam poradziłeś sobie z problemem?
  • #3 21491774
    grysza3456
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witam,
    Problemem był rozdzielacz LS, który steruje kwadratowy podwójny rozdzielacz nad filtrem od hydrauliki.
    Zawory się wyrobiły i nie mogło utrzymać ciśnienia. Kupiłem używany drugi i wszystko zaczęło działać, ale polecam zacząć sprawdzać od przekładni napędu przedniego, tam często jest problem, bo tulejka się kończy.
REKLAMA