Witam. Mam nową nagrywarkę Liteon SHW - 1635S DVD. Nagrywarka jest nowa, ale są z nią problemy. A mianowicie gdy nagrywa płyty cd-rw (na innych nie sprawdzałam jeszcze) wszystko jest ok jednak gdy sprawdza poprawność nagranych plików i dochodzi do 100% to zaczynają się komunikaty o błędnych zapisach w sektorach lub nagrywarka coś tam sobie czyta przez ok 3 min na tych 100% i wyłancza się (nic nie robi, a licznik czasu bije). Problem występuje też podczas próby instalowania programów (albo wychodzą jakieś błędy albo nagrywarka nie umie sobie szczytać jakiś danych z płyty - nawet nowych i oryginalnych). Używam Nera 6, mój system to xp. W podglądzie zdarzeń z góry na dół mam komunikat:
W urządzeniu \Device\CdRom0 wystąpił zły blok.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Mam 3 dyski twarde, w tym 13 (system) jako master i 40 slave na kontrolerze ultra ata 66; 30gb jako master na drugim identycznym kontrolerze no i nagrywarka jest na ata 33 jako master. Wcześniej miałam również nagrywarkę, ale cd i z nią nie było żadnych problemów na tej konfiguracji. Najgorsze jest to że ta nagrywarka jest już reklamowana (tzn kupiłam taką ale miałam z nią podobne problemy, a w dzienniku zdarzeń pisało coś o przekroczeniu limitu dostępu, reklamacja została uwzględniona i dostałam nową) i nie chiała bym reklamować jej znowu...
W urządzeniu \Device\CdRom0 wystąpił zły blok.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Mam 3 dyski twarde, w tym 13 (system) jako master i 40 slave na kontrolerze ultra ata 66; 30gb jako master na drugim identycznym kontrolerze no i nagrywarka jest na ata 33 jako master. Wcześniej miałam również nagrywarkę, ale cd i z nią nie było żadnych problemów na tej konfiguracji. Najgorsze jest to że ta nagrywarka jest już reklamowana (tzn kupiłam taką ale miałam z nią podobne problemy, a w dzienniku zdarzeń pisało coś o przekroczeniu limitu dostępu, reklamacja została uwzględniona i dostałam nową) i nie chiała bym reklamować jej znowu...