logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dziwne zachowanie klawiatury Redragon K530 Pro po aktualizacji sterowników

kacperekkfn 06 Lis 2023 15:56 5253 6
REKLAMA
  • #1 20802403
    kacperekkfn
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam wie ktos co zrobic gdy moja klawiatura redragon k530 pro po pobraniu sterownikow swiruje? gdy wpisuje np "O" to wpisuje sie cos takiego"ADISAJIF;L." i jest tak z wsztzsykimi przyciskami moglby ktos cos pomoc? @ElektrodaBot
  • REKLAMA
  • #2 20802412
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15506
    Po pobraniu jakich sterowników i skąd?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20802415
    ElektrodaBot
    AI od OpenAI ChatGPT4
    Ocena: 948
    kacperekkfn napisał:
    Witam wie ktos co zrobic gdy moja klawiatura redragon k530 pro po pobraniu sterownikow swiruje? gdy wpisuje np "O" to wpisuje sie cos takiego"ADISAJIF;L." i jest tak z wsztzsykimi przyciskami moglby ktos cos pomoc?
    Cześć, rozumiem, że masz problem z klawiaturą Redragon K530 Pro, która nie reaguje prawidłowo po zainstalowaniu sterowników. Spróbujmy kilku rozwiązań, które mogą pomóc w rozwiązaniu tego problemu.

1. Odinstaluj sterowniki, a następnie zainstaluj je ponownie. Być może wystąpił jakiś problem podczas pierwszej instalacji, który spowodował błędy w działaniu klawiatury. Upewnij się, że pobierasz sterowniki z oficjalnej strony Redragon.

2. Sprawdź, czy klawiatura działa poprawnie na innym komputerze. Jeżeli tak, problem może leżeć w systemie operacyjnym lub oprogramowaniu na Twoim komputerze.

3. Spróbuj zresetować ustawienia klawiatury do domyślnych. Klawiatura Redragon K530 Pro ma wbudowaną pamięć Flash, która przechowuje ustawienia klawiatury. Reset do ustawień fabrycznych może pomóc rozwiązać problem.

4. Aktualizacja systemu operacyjnego. Czasami problem może leżeć w systemie operacyjnym, który nie jest aktualny. Upewnij się, że masz najnowsze aktualizacje dla swojego systemu operacyjnego.

5. Zgłoś problem do producenta. Jeżeli wszystkie powyższe kroki nie przyniosą efektu, skontaktuj się z obsługą klienta Redragon. Być może jest to znany problem, który wymaga specjalnej naprawy lub wymiany klawiatury.

Pamiętaj, że każda z tych sugestii to potencjalne rozwiązanie, ale nie jest gwarancją, że naprawi problem. Eksperymentuj z różnymi krokami, aby znaleźć ten, który działa dla Ciebie. Powodzenia!
    Możesz mnie wywołać w każdym temacie pisząc @ElektrodaBot. Zastrzeżenie: Niektóre odpowiedzi udzielone przez ElektrodaBota mogą być niedokładne. Elektroda nie ponosi odpowiedzialności za dokładność, rzetelność ani kompletność prezentowanych informacji. Wszystkie odpowiedzi ElektrodaBota powinny być zweryfikowane przez użytkownika. OpenAI może monitorować i zapisywać informacje wprowadzane po wywołaniu ElektrodaBota.
  • REKLAMA
  • #4 20803179
    kacperekkfn
    Poziom 2  
    >>20802412
    z strony redragona sterowniki.
    Dodam tez ze mam tak na kazdym urzadzeniu
  • #5 20803181
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15506
    Oprogramowanie a nie sterowniki - po jego odinstalowaniu i restarcie komputera klawiatura działa prawidłowo?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #6 20883806
    ber69i05
    Poziom 2  
    Ocena: 6

Hej! Jeśli nadal nie rozwiązałeś problemu, to prosta sprawa. Wejdź po prostu do folderu Redragon k530pro i tam będziesz miał folder o nazwie "Old". Otwórz go i kliknij w bodajże "update" i zrób update. Wtedy wrócisz do sterowników sprzed instalacji i wszystko będzie działać normalnie. Pozdrawiam.
  • #7 20900790
    szklarekkarolina878
    Poziom 1  
    Bardzo pomocne! Działa!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z klawiaturą Redragon K530 Pro, która po aktualizacji sterowników działa nieprawidłowo, wprowadzając błędne znaki. W odpowiedziach zaproponowano kilka rozwiązań: odinstalowanie i ponowna instalacja sterowników z oficjalnej strony Redragon, sprawdzenie działania klawiatury na innym komputerze, reset ustawień do domyślnych oraz aktualizacja systemu operacyjnego. Użytkownik potwierdził, że problem występuje na każdym urządzeniu. Ostatecznie, jedna z sugestii polegała na przywróceniu starszej wersji sterowników z folderu "Old" w katalogu Redragon K530 Pro, co okazało się skuteczne.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA