logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Mastercook KGE3468B - zastępcza izolacja folia aluminiowa i wełna szklana pod grzałkę w piekarniku

korneliusz1986 14 Lis 2023 21:32 3924 10
REKLAMA
  • #1 20815469
    korneliusz1986
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam.
    Temat kilka razy wałkowany, ale mam pytanie. Wyciągnięta grzałka przepalona, pod grzałką była folia aluminiowa dość gruba oraz wełna szklana też powypalane. Obecnie do Mastercook nie ma już dostępnych izolacji. Czym mogę to zastąpić, co stosowaliście, jakie parametry folii aluminiowej, grubość? Może jakiś link.
    Znalazłem coś takiego, sądzicie czy można na tym położyć grzałkę? Wszędzie opisują izolację komory piekarnika, ale czy wytrzyma temperaturę grzałki?
    https://north.pl/karta/488000623148-izolacja-komory-do-piekarnika,721-ZG-0423.html" target="_blank" rel="nofollow noopener ugc" class="postlink inline" title="" >Link
    Dajcie opinie lub pokierujcie.
    Mastercook KGE3468B - zastępcza izolacja folia aluminiowa i wełna szklana pod grzałkę w piekarnikutablicz...jpg (1.22 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 20816540
    78db78
    Poziom 43  
    Ocena: 3182
    korneliusz1986 napisał:
    Tak to taka blacha, jak znajdziesz w drukarni od maszyny Romayor to jest grubości 0,1mm.
  • REKLAMA
  • #5 20820967
    korneliusz1986
    Poziom 6  
    Udało mi się zdobyć blachę . Czy to coś takiego? ułożyć ja srebrną błyszczącą stroną do grzałki ? dodatkowo mam standardowa wełnę do ociepleń czy nadaje się do położenia pod ta blachę ? czy potrzebna jest jakaś specjalna do izolacji?
    Załączniki:
    • Mastercook KGE3468B - zastępcza izolacja folia aluminiowa i wełna szklana pod grzałkę w piekarniku 20231117_210227.jpg (540.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Mastercook KGE3468B - zastępcza izolacja folia aluminiowa i wełna szklana pod grzałkę w piekarniku 20231117_210239.jpg (704.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Mastercook KGE3468B - zastępcza izolacja folia aluminiowa i wełna szklana pod grzałkę w piekarniku 20231117_210153.jpg (622.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 20821357
    korneliusz1986
    Poziom 6  
    Hmm, z tego co pamiętam, to tam było dość ciasno, a stara grzałka pewnie dotykała aluminium, bo aż widać było powypalone miejsca od grzałki zarówno w aluminium, jak i w wełnie. Co może się stać, gdy grzałka dotknie tej blachy? Jakie będą pierwsze objawy po włączeniu nowej grzałki z takim ułożeniem? Czy pojawi się wypalanie i zapach, co może zaniepokoić, czy jest to całkowicie normalne?
  • #11 20847804
    korneliusz1986
    Poziom 6  
    Witam,
    Wrzuciłem matę, którą kupiłem z Allegro, na tę blaszkę z Romayora, a potem grzałkę. Grzałka tam ma taka swoją jakby kieszeń, tak jakby od frontu, więc tam ją wsadziłem. Pierwsze uruchomienie tylko dolna grzałka na 100°C troszkę zadymiło, potem ustąpiło, potem na 200°C też zadymiło i ustąpiło. Nie wiem, czy grzałka się wypalała, ale potem już na 180°C na grzałce góra-dół i nic już nie kopciło. Test to pieczenie, zobaczymy, czy nie przypali i czy już nie zadymi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje alternatywnej izolacji dla piekarnika Mastercook KGE3468B po uszkodzeniu grzałki, gdzie pierwotna izolacja z folii aluminiowej i wełny szklanej uległa zniszczeniu. W odpowiedziach sugerowane są różne materiały, w tym blacha offsetowa z drukarni oraz mata ceramiczna wysokotemperaturowa. Użytkownicy podkreślają, że blacha nie powinna dotykać grzałki, aby uniknąć uszkodzeń, a standardowa wełna izolacyjna powinna wytrzymać temperatury do 550°C. Po zastosowaniu nowej izolacji i grzałki, użytkownik zauważył początkowe zadymienie, które ustąpiło po kilku próbach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA