logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Błąd Google Play na Samsung A5 2017 po restarcie do ustawień fabrycznych

wielkikonglomerat 15 Lis 2023 22:39 414 8
REKLAMA
  • #1 20817298
    wielkikonglomerat
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam, kupiłem nowy telefon a5 2017, zresetowałem to ustawień fabrycznych i po wejściu w Google sklep wpisaniu jakiej kolwiek frazy wyskakuje mi błąd jak w tytule o co chodzi? Próbowałem czyścić pamięć podręczna i nic, dalej to samo? Czy telefon jest zainfekowany od wewnątrz, czy o co tutaj chodzi? Ekran telefonu Samsung z komunikatem o błędzie zatrzymania Sklepu Google Play.
  • REKLAMA
  • #2 20817305
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15479
    Problemem może być stara wersja Androida zainstalowana w telefonie.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20817559
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2082
    Wgrać najnowszy dostępny soft odinem, powinno pomóc.
  • REKLAMA
  • #4 20817735
    wielkikonglomerat
    Poziom 3  
    sosarek napisał:
    Problemem może być stara wersja Androida zainstalowana w telefonie

A jak zaktualizować? Bo żadna aktualizacja mi nie wyskakuje.

tino2003 napisał:
    Wgrać najnowszy dostępny soft odinem, powinno pomóc

Ale jak pobiorę Odina skoro nie da się pobierać aplikacji?
  • #5 20817748
    tino2003
    Admin grupy GSM
    wielkikonglomerat napisał:
    Ale jak pobiorę Odina

Skoro zadajesz takie pytania to lepiej znajdź jakiś serwis który to zrobi lub poświęć trochę czasu i poszukaj odpowiedzi na elektrodzie.
  • #6 20817757
    wielkikonglomerat
    Poziom 3  
    tino2003 napisał:
    Skoro zadajesz takie pytania to lepiej znajdź jakiś serwis który to zrobi lub poświęć trochę czasu i poszukaj odpowiedzi na elektrodzie

Czyli odin to de facto program na komputer i musiałbym podłączyć telefon do komputera, żeby Wgrać najnowszy soft? Jeżeli tak to odpada, telefon nie może mieć styczności z żadnym komputerem, ponieważ istnieje ryzyko infekcji.
  • REKLAMA
  • #7 20817772
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15479
    Czyli odin to de facto program na komputer i musiałbym podłączyć telefon do komputera, żeby Wgrać najnowszy soft?

Tak.
    Jeżeli tak to odpada, telefon nie może mieć styczności z żadnym komputerem, ponieważ istnieje ryzyko infekcji.

To go nawet nie włączaj bo w powietrzu też krążą różne wirusy, szczególnie teraz - jesienią.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 20817779
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Jeżeli tak to odpada, telefon nie może mieć styczności z żadnym komputerem, ponieważ istnieje ryzyko infekcji.

Zerknąłem w Twój profil i widzę, że poprzedni temat dotyczył przekierowań a teraz kolejna historia.

Polecam wizytę u jakiegoś specjalisty.
  • #9 20817789
    wielkikonglomerat
    Poziom 3  
    Spróbuję instalacje przez tails.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung A5 2017, który po przywróceniu ustawień fabrycznych nie może korzystać z Google Play, wyświetlając błąd. W odpowiedziach zasugerowano, że przyczyną może być stara wersja systemu Android. Rekomendowano aktualizację oprogramowania za pomocą programu Odin, co jednak stanowi problem, ponieważ użytkownik nie ma dostępu do aplikacji. Użytkownik obawia się również infekcji wirusowej, co prowadzi do dalszych dyskusji na temat bezpieczeństwa i możliwości skorzystania z serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA