logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wacker Neuson HD45 - brak reakcji na przycisk I/0, miga lampka z wykrzyknikiem

BINIOL007 07 Gru 2023 00:12 411 2
REKLAMA
  • #1 20850044
    BINIOL007
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Witam
    Posiadam nagrzewnice Wacker neuson HD45.

Pewnego razu nagrzewnica stanęła całkowicie i już nie odpaliła. Brak reakcji na przycisk I/0. Nawet lampka z wykrzyknikiem nie świeciła.
    Dałem płytkę do elektronika, stwierdził uszkodzony transformator dwunapięciowy. Wymienił go. Założyłem płytkę z nowym transformatorem. Podłączam nagrzewnice do prądu. Włączam przycisk w pozycje I. Nic się nie dzieje totalna cisza, żaden podzespół nawet nie ruszył, zaczęła tylko migać lampka z wykrzyknikiem. Zmostkowałem termostat (ten który odpowiada za chłodzenie nagrzewnicy po wyłączeniu) i zaczął chodzić wentylator i iskra była oraz pompa zaciągała paliwo (ale to normalne bo silnik wentylatora ją napędza). Czyli prawie wszystkie podzespoły są sprawne. Na pompie jest cewka, niestety nie wiem jakie powinna mieć ona wartości. Jest może jakiś patent żeby sprawdzić cewkę na pompie? Bo może płytka widzi nieprawidłowa wartość i pd razu rzuca błąd. Albo elektronik nie zauważył czegoś na płytce :/
  • REKLAMA
  • #3 20850498
    BINIOL007
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    Mówisz o tym przy pompie ? Właśnie go zbadałem (jak pisałem temat nie miałem jak zbadać). Przy ustawieniu multimetru na 20Kohm multimetr pokazuje wartość 2.11

Przy innych ustawieniach multimetr nie reaguje

Zawór jest firmy danfoss 071N0051
REKLAMA