logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować pilota do centralki Beninca?

adi2023 17 Gru 2023 00:57 897 1
REKLAMA
  • #1 20864851
    adi2023
    Poziom 3  
    Proszę o pomoc w ustaleniu właściwej procedury programowania pilota do poniższej centralki.

Zbliżenie na płytkę drukowaną centrali z widocznymi komponentami elektronicznymi i okablowaniem.

Jednostka sterująca marki Beninca zamontowana na metalowym słupku.

Poniżej zamieszczam zdjęcie pilota.

Czarny pilot z dwoma dużymi przyciskami i logiem poniżej.

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 20865057
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3602
    Cytat z instrukcji:
    Cytat:

Konfiguracja odbiornika wbudowanego
    Centralka wyposażona jest w moduł radio wbudowany, którego celem jest odbieranie sygnałów nadajników, zarówno na kod stały, jak i na kod zróżnicowany na częstotliwość 433.92MHz.
    Przed przystąpieniem do używania nadajnika moduł musi “nauczyć się” jego odczytywania; poniżej podana jestprocedura zapisywania w pamięci – urządzenie może zapamiętać dane do 14 różnych kodów.

Zapisywanie w pamięci nowego nadajnika z aktywacją funkcji P.P.
    - Wcisnąć jeden raz przycisk PGM przez 2 sekundy – led D4 zaczyna błyskać z dużą częstotliwością (szybko).
    - W ciągu następnych 10 sekund należy wcisnąć przycisk nadajnika z funkcją P.P., który ma być wprowadzony do pamięci.
    Zapisywanie w pamięci nowego nadajnika z aktywacją wyjścia drugiego kanału radiowego (zaciski 16-17)
    - Wcisnąć dwa razy przycisk PGM, za każdym razem przez co najmniej 2 sekundy – led D4 będzie się świecił światłem stałym.
    - W ciągu następnych 10 sekund należy wcisnąć przycisk nadajnika z funkcją drugiego kanału radiowego, który ma być wprowadzony do pamięci.
    W celu wyjścia z procedury wpisywania do pamięci należy odczekać 10 sekund lub wcisnąć przycisk PGM przez dwie sekundy – led D4 będzie się świecił światłem normalnym.
    Kasowanie nadajników z pamięci
    - Odłączyć zasilanie centralki.
    - Przywrócić zasilanie trzymając wciśnięty przycisk PGM przez 5 sekund – led D4 zapali się stałym światłem i zgaśnie po zakończeniu procesu kasowania.
    - Zwolnić przycisk PGM – dane zostały wykasowane z pamięci i led D4 będzie się świecił światłem normalnym.
    UWAGA: Jeżeli podczas procedury zapisywania w pamięci danych nadajników LED D4 zaświeci się dwukrotnie długim światłem a następnie zgaśnie, oznacza to, że pamięć odbiornika jest pełna i nie ma możliwości zapisywania innych nadajników.
REKLAMA