Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:
Konfiguracja odbiornika wbudowanego
Centralka wyposażona jest w moduł radio wbudowany, którego celem jest odbieranie sygnałów nadajników, zarówno na kod stały, jak i na kod zróżnicowany na częstotliwość 433.92MHz.
Przed przystąpieniem do używania nadajnika moduł musi “nauczyć się” jego odczytywania; poniżej podana jestprocedura zapisywania w pamięci – urządzenie może zapamiętać dane do 14 różnych kodów.
Zapisywanie w pamięci nowego nadajnika z aktywacją funkcji P.P.
- Wcisnąć jeden raz przycisk PGM przez 2 sekundy – led D4 zaczyna błyskać z dużą częstotliwością (szybko).
- W ciągu następnych 10 sekund należy wcisnąć przycisk nadajnika z funkcją P.P., który ma być wprowadzony do pamięci.
Zapisywanie w pamięci nowego nadajnika z aktywacją wyjścia drugiego kanału radiowego (zaciski 16-17)
- Wcisnąć dwa razy przycisk PGM, za każdym razem przez co najmniej 2 sekundy – led D4 będzie się świecił światłem stałym.
- W ciągu następnych 10 sekund należy wcisnąć przycisk nadajnika z funkcją drugiego kanału radiowego, który ma być wprowadzony do pamięci.
W celu wyjścia z procedury wpisywania do pamięci należy odczekać 10 sekund lub wcisnąć przycisk PGM przez dwie sekundy – led D4 będzie się świecił światłem normalnym.
Kasowanie nadajników z pamięci
- Odłączyć zasilanie centralki.
- Przywrócić zasilanie trzymając wciśnięty przycisk PGM przez 5 sekund – led D4 zapali się stałym światłem i zgaśnie po zakończeniu procesu kasowania.
- Zwolnić przycisk PGM – dane zostały wykasowane z pamięci i led D4 będzie się świecił światłem normalnym.
UWAGA: Jeżeli podczas procedury zapisywania w pamięci danych nadajników LED D4 zaświeci się dwukrotnie długim światłem a następnie zgaśnie, oznacza to, że pamięć odbiornika jest pełna i nie ma możliwości zapisywania innych nadajników.