logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Android z Chin - jak prawidłowo podłączyć do zasilania?

orzelspc 19 Gru 2023 21:06 4629 6
REKLAMA
  • #1 20869301
    orzelspc
    Poziom 9  
    Ocena: 13
    Radio samochodowe z systemem Android na okrągłym stoliku. Witam, kupiłem radio android z chin. Problem polega na tym, że nie chce się włączyć. Poczytałem na forach i po mostkowaniu ACC z B+ radio się uruchomiło. Proszę o wsparcie. Podsyłam zdjęcia i schematy jakie mam. Zdjęcie wtyczki samochodowej z widocznymi kolorowymi złączami. Panel radia samochodowego Audi Concert z przyciskami sterującymi. Tył radia samochodowego z Chin, z widocznymi naklejkami informacyjnymi. Zbliżenie na płytkę drukowaną z elektronicznymi podzespołami urządzenia. Czarny dekoder CAN BUS z etykietą informacyjną. Zdjęcie przedstawia tylną część radia samochodowego z Androidem z widocznymi przewodami i płytką drukowaną. Widok z tyłu radia samochodowego Android z podłączonymi kablami. Schematy i instrukcje dotyczące okablowania radia samochodowego z Chin. Schemat okablowania radia samochodowego z opisanymi kolorami przewodów. Zdjęcie przedstawia okablowanie radia samochodowego z oznaczeniami połączeń.
  • REKLAMA
  • #2 20869361
    misiek1111
    Poziom 37  
    Ocena: 1073
    orzelspc napisał:
    Problem polega na tym, że nie chce się włączyć.

orzelspc napisał:
    po mostkowaniu ACC z B+ radio się uruchomiło.

się uruchomiło, czy nie?

Diagram okablowania samochodowego systemu audio z opisanymi przewodami.
  • REKLAMA
  • #3 20869586
    orzelspc
    Poziom 9  

Zdjęcie pokazuje plastikową przejściówkę elektryczną trzymaną w dłoni. Radio zadziałało, jak w kostce połączyłem ACC (czerwony) z B+ (żółty) bez dekodera CAN bus. [url=https://obrazki.elektroda.pl/3660715200_1703053391.jpg]
    Tak wygląda przejściówka, którą dostałem z Chin.
  • REKLAMA
  • #4 20869614
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2234
    orzelspc napisał:
    Tak wygląda przejściówka, którą dostałem z chin.
    I ją wpinasz do kostki, która została po oryginalnym radiu.
  • #5 20869624
    orzelspc
    Poziom 9  
    Tak, tą kostkę wpinam po oryginalnym radiu. Radio fabryczne to Concert Auto z 2007 roku Audi B7. Na kierownicy nie mam przycisków. Proszę pomocy jak to uruchomić.
  • REKLAMA
  • #6 20872362
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 440
    Przede wszystkim sprawdź czy w dostarczonej przejściówce połączenia radia, piny linii CAN są ułożone zgodnie z pinami w kostce zasilania radia.
  • #7 20873446
    orzelspc
    Poziom 9  
    Z chińskiego radia pin opisany ACC przełożyłam pod 12v. Radio odpaliło, ale nie chciało się wyłączyć po wyjęciu kluczyka. Doprowadziłem zasilanie po zapłonie i podpiąłem pod ACC. Wszystko działa podświetlają się przyciski. Powstaje drugi problem. Mianowicie po wyciągnięciu kluczyków z auta i ponownym uruchomieniu radio podświetla przyciski działa dzwięk łączy bluetooth, ale wyświetlacz świeci i nie chce uruchomić się system android. Dzwięk jest, bluetooth łączy, nie ma obrazu. Rozpiąłem wtyczkę i podłączyłem spowrotem wszystko zadziałało. Czyli B+ i ACC powinno iść z zapłonu. Radio nie będ,ie działać na wyłączonym aucie. I trzeci problem się pojawił. Bardzo ważny dla mnie. Subufer i tylne głośniki nie działają. Proszę o pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił radio Android z Chin, które nie włączało się. Po mostkowaniu pinów ACC (czerwony) i B+ (żółty) radio uruchomiło się, jednak pojawiły się problemy z jego działaniem. Po podłączeniu zasilania z zapłonu, radio działało, ale nie wyłączało się po wyjęciu kluczyka. Dodatkowo, po ponownym uruchomieniu, radio nie wyświetlało obrazu, mimo że dźwięk i Bluetooth działały. Użytkownik zauważył, że subwoofer i tylne głośniki nie działają. Wskazano na konieczność sprawdzenia poprawności połączeń w przejściówce oraz na problemy z pinami linii CAN.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA