logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestracja auta bez zaświadczenia papierowego przy ważnym przeglądzie

air40 15 Sty 2024 21:09 684 2
REKLAMA
  • #1 20911457
    air40
    Poziom 4  
    Ocena: 21
    Witam chciałbym się was zapytać czy muszę mieć zaświadczenie na papierze do przerejestrowania auta, które ma ważny przegląd techniczny (sprawdzałem w cepik), lecz sprzedający nie dał takowego zaświadczenia (skończyło sie miejsce w dowodzie rejestracyjnym)
  • REKLAMA
  • #2 20911541
    m.tosiek
    Poziom 22  
    Ocena: 123
    Ostatnio miałem identyczny problem, i w moim przypadku wystarczyło że okazałem urzędnikowi wydruk z bazy danych cepik świadczący o ważnym badaniu technicznym pojazdu który chciałem przerejestrować. Obyło się bez jakich kolwiek uwag. Ale też dużo zależy od urzędnika, w prawdzie przepisy nie określają w jaki sposób masz przedstawić ważność badań technicznych i w teorii taki wydruk z cepik powinien wystarczyć, ale wiadomo że jak pan w wydziale komunikacji się uprze to nie ma rady.
  • #3 20911811
    Marcin125
    Poziom 29  
    Ocena: 272
    Jeżeli urzędnik odrzuca twój dokument to powinien wezwać policje z podejrzeniem fałszerstwa w przeciwnym wypadku piszesz skargę na urzędnika że "nazwał" cię oszustem...
REKLAMA