logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mogę przerejestrować auto,zgubiony dowód

YebieMnieTo 03 Wrz 2018 16:41 837 7
REKLAMA
  • #1 17420611
    YebieMnieTo
    Poziom 2  
    Siemka,mam problem bo 26 lipca kupiłem auto,z ważnym ubezpieczeniem i przeglądem na rok (do 2019).
    Wszystko ładnie pięknie,ale zgubiłem portfel w którym miałem swoje dokumenty i dowód rejestracyjny samochodu.
    Pojechałem do wydziału komunikacji i dowiedziałem się ze muszę otrzymać zaświadczenie o zagubionym dowodzie i tu zaczęła się jazda,otóż okazało się ze na zaświadczeniu pisze ze termin badania technicznego jest na 02.2017 rok czyli auto nie ma przeglądu mimo ze jak miałem jeszcze dowód to była pieczątka i termin ustalony na 2019 rok. I teraz nie wiem co mam robić,mogę przerejestrować auto bez przeglądu? Jest za to jakaś kara jak pojadę i zrobię przegląd. Pisałem z gościem od którego kupiłem auto o on się upiera ze auto na 100% miało przegląd.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17420781
    YebieMnieTo
    Poziom 2  
    I tam jest ze od 2017 nie ma przegladu
  • REKLAMA
  • #4 17420794
    anchilos
    Poziom 39  
    Ocena: 960
    YebieMnieTo napisał:
    Jest za to jakaś kara jak pojadę i zrobię przegląd.
    Jeszcze nie, ale ma być podwójna opłata i przegląd w stacji państwowej.
  • REKLAMA
  • #5 17420807
    YebieMnieTo
    Poziom 2  
    A jak tam przegląd wyglada,auto ma 24 lata
  • #6 17420815
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6631
    Jedziesz robisz przegląd i już. Jak dostał przegląd bo sprawny a nie że sprzedaję. To i teraz przejdzie. Odpadnie ci problem.
    Dziwne że w historii pojazdu go nie ma. Zawsze można też na to SKP pidjechacy. Oni też mają swoją dokumentację.
  • #7 17420819
    anchilos
    Poziom 39  
    Ocena: 960
    YebieMnieTo napisał:
    auto ma 24 lata
    Też jeździłem akurat dwudziestoczteroletnim, jak stan odpowiedni, wiek jest bez znaczenia.
  • #8 17420837
    YebieMnieTo
    Poziom 2  
    Na tej stronie pokazuje ze do 2017 było wszystko cacy później już brak danych o badaniu technicznym.

Żeby przeszła przegląd muszę wymienić wydech,wymienić uszczelkę miski olejowej bo trochę podcieka i bd mógł jechać,a stacje mam około 80km od domu :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgubił dowód rejestracyjny samochodu zakupionego 26 lipca, który miał ważne ubezpieczenie i przegląd do 2019 roku. Po zgubieniu dokumentów, w wydziale komunikacji otrzymał zaświadczenie, które wskazuje na brak przeglądu technicznego od 2017 roku. Użytkownik zastanawia się, czy może przerejestrować auto bez aktualnego przeglądu oraz jakie mogą być konsekwencje. Odpowiedzi sugerują, że powinien przeprowadzić przegląd w stacji państwowej, co wiąże się z podwójną opłatą. Wskazano również, że wiek auta (24 lata) nie powinien być przeszkodą, o ile stan techniczny jest odpowiedni. Użytkownik planuje wymienić uszczelkę miski olejowej i wydech przed przeglądem, który znajduje się 80 km od jego miejsca zamieszkania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA