logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Huawei B525s-23 resetuje się do ustawień fabrycznych - co robić?

Marshtel 23 Sty 2024 14:20 7173 3
REKLAMA
  • #1 20924551
    Marshtel
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam, mam dziwny problem z routerem Huawei B525s-23. Nie był używany jakieś 2 miesiące i teraz nie zapamiętuje ustawień. Po każdym wyłączeniu z prądu wraca do ustawień fabrycznych - włożyłem do niego kartę z telefonu żeby zużyć pakiety, na noc wyłączam. Znalazłem taki temat na forum Orange, ktoś pisał, że naprawa banalna i każdy elektronik sobie poradzi. Ale nie napisał co to jest i co naprawić. W podobnym temacie ludzie proponują szukać baterii i ją wymienić. Router rozebrałem, baterii nie znalazłem.

Przed przerwą w użytkowaniu działał normalnie. Zostawić go i niech pochodzi kilka dni czy to coś poważniejszego? Mam jeszcze starszy B315, tam ustawienia zapamiętuje, ale co dwie godziny się rozłącza i ponownie łączy.

Przeczytałem podobny temat na Elektrodzie Link ale tutaj też tylko gdybanie. Kombinować i wgrywać nowy soft? Skąd go wziąć? Huawei dba o użytkowników tak samo jak ZTE, czyli do momentu zakupu, potem radź sobie sam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20924561
    k45i89o98j66
    Poziom 39  
    Ocena: 991
    To bardzo stary model czas na nowszy przenieść się.

Huawei B525s-23a mod firmware
    https://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=50771

zobacz tu:
    https://www.mediafire.com/folder/bri6d29eqa6ww/B525
  • REKLAMA
  • #3 20924591
    Marshtel
    Poziom 12  
    k45i89o98j66 napisał:
    To bardzo stary model czas na nowszy przenieść się.

Przeniosłem się na nowszy ZTE, tego staruszka używam tylko z kartą innego operatora (z telefonu). Zobaczę czy uda mi się wgrać soft, ale połączyć dwa piny to raczej nic trudnego.
  • #4 20962684
    Marshtel
    Poziom 12  
    Zmiana firmware nie pomogła. Zostawienie routera działającego 5 dni też nie pomogło. Wykorzystałem pakiety, wyjąłem kartę, a router zapakowałem w pudełko i schowałem do szafy. Może kiedyś się przyda, wtedy będę używał na ustawieniach fabrycznych.
REKLAMA