logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother DCP-525 zacięcie papieru - czy czujnik z tyłu ustawiony prawidłowo?

wshk 28 Sty 2024 20:58 807 9
REKLAMA
  • #1 20933861
    wshk
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Pacjent jak w tytule. Mail zatkaną głowice ale poza tym wszystko było w porządku.

Rozebrałem go, wymontowałem głowicę, wyczyściłem, złożyłem.
    No i zwraca "zacięcie papieru". Nie drukuje i tyle.
    Czy pozycja czujnika z tyłu drukarki jest prawidłowa?

Brother DCP-525 zacięcie papieru - czy czujnik z tyłu ustawiony prawidłowo?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20934714
    wshk
    Poziom 17  
    Czyściłem oba, wyglądają dobrze ale mogę zrobić to jeszcze raz.
    No chyba, że zamieniłem poziomy z tym przezroczystym paskiem (po co on jest?)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 20934843
    wshk
    Poziom 17  
    @k45i89o98j66 flaga jest cała
    @dr.master wiem po co są enkodery, pytanie tyczyło się przezroczystego paska (a przynajmniej tak wyglądającego) Brother DCP-525 zacięcie papieru - czy czujnik z tyłu ustawiony prawidłowo?
  • #8 20934866
    wshk
    Poziom 17  
    @dr.master się porobiło przez te 12 lat w tych drukarkach
  • #10 20934875
    wshk
    Poziom 17  
    @dr.master więcej siedziałem w laserowych i regeneracji.
    Czy na zdjęciu, które wrzuciłem założyłem je poprawnie?

Dobra mam.
    Źle założyłem czujnik papieru z tyłu drukarki. Teraz się uruchamia.

Było a nie jest.
    Po kilkunastu czyszczeniach z trybu serwisowego drukowała prawie dobrze ale postanowiłem jej pomóc strzykawką.

Teraz error 48.. po włączeniu rusza głowicą skanera, dwa bipa dwa razy po cztery bipnięcia i wywala błąd 48. Nie rusza się nic w drukarce.
    Wyczyściłem czujnik enkodera poziomego, wyczyściłem czujniki w komorze wkładów atramentowych (te na dole) i nic.
    Jak zmusić głowicę do wyjechania ze stacji serwisowej?

I jeszcze raz,
    Wydobyłem głowicę ponownie, wymyłem, złożyłem. Dalej error 48.
    Już po zamontowaniu ściągnąłem ten dumper czy jak mu tam z głowicy i doszedłem do tego miejsca. Mogę coś jeszcze zrobić aby przedłużyć nadzieję? :D
    Wnętrze otwartej drukarki z widoczną głowicą drukującą i przewodem taśmowym.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką Brother DCP-525, która wyświetla komunikat o zacięciu papieru po czyszczeniu głowicy. Po rozebraniu urządzenia i ponownym złożeniu, użytkownik zastanawiał się nad prawidłowym ustawieniem czujnika z tyłu drukarki. W odpowiedziach zasugerowano, że mogło dojść do zabrudzenia enkoderów podczas montażu. Użytkownik potwierdził, że czujniki zostały oczyszczone, ale pojawiły się wątpliwości dotyczące przezroczystego paska, który również pełni funkcję enkodera. Po poprawnym zamontowaniu czujnika papieru, drukarka zaczęła się uruchamiać, jednak pojawił się nowy błąd 48, co sugeruje dalsze problemy z głowicą lub czujnikami. Użytkownik poszukiwał sposobów na wymuszenie wyjechania głowicy ze stacji serwisowej oraz dalszych kroków w celu rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA