logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Błędy odtwarzania na HBO Max, Polsat Box GO, Player przez Archer MR600 i T-Mobile

MaTyS_72 10 Lut 2024 10:43 981 7
REKLAMA
  • #1 20954212
    MaTyS_72
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Korzystam z internetu mobilnego T-Mobile i routera Archer MR600 i problem, którego nie mogę rozwiązać.
    Chodzi o korzystanie na TV z platform streamingowych . Większość wywala błędy i nie chce odtwarzać materiałów na nich umieszczonych, tzn mogę się zalogować wybrać dostępną treść ale już odtwarzanie nie idzie.
    Jedynie bezproblemowo działa Netflix, reszta takich jak HBO Max, Polsat Box GO, Player często uniemożliwia mi odtwarzanie.
    Co ciekawe i chyba wskazujące na router pomaga przełączenie telewizora na internet z komórki...
    Macie jakieś pomysły oprócz zmiany routera ;)
  • REKLAMA
  • #2 20955494
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1225
    Jakie prędkości osiągasz z tego Archera?
    Jaki operator?
    TV podłączony skrętką czy przez WiFi?
    Jaki poziom sygnału WiFi odbieranego przez TV?
  • REKLAMA
  • #3 20957484
    MaTyS_72
    Poziom 9  
    Z prędkościami różnie ale tak średnio jest 30Mb/s. TV po wifi podłączony, zasięg max, router 5 m od telewizora.
  • REKLAMA
  • #4 20957801
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5432
    MaTyS_72 napisał:
    Z prędkościami różnie ale tak średnio jest 30Mb/

Mała na kilka urządzeń i kilka strumieni.
  • #5 20957820
    MaTyS_72
    Poziom 9  
    Pytanie dla czego Netflix działa zawsze, bez problemu. Nie wydaj mi się, że transfer jest tutaj problemem.
  • REKLAMA
  • #6 20957912
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5432
    MaTyS_72 napisał:
    Nie wydaje mi się, że transfer jest tutaj problemem.

Bardzo łatwo to sprawdzisz - odcinasz wszystkich i cały sprzęt od sieci, a potem na danym urządzeniu testujesz 1 streaming, potem 2 streamingi itd, jednocześnie.
  • #7 21546735
    MaTyS_72
    Poziom 9  
    Faktycznie chodziło o niski transfer.
  • #8 21546736
    MaTyS_72
    Poziom 9  
    Zainstalowałem FTTH ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik korzysta z internetu mobilnego T-Mobile oraz routera Archer MR600 do streamingu na telewizorze. Problem polega na błędach odtwarzania na platformach HBO Max, Polsat Box GO i Player, podczas gdy Netflix działa bez zarzutu. Telewizor jest podłączony do routera przez WiFi z maksymalnym zasięgiem i prędkością około 30 Mb/s. Wskazano, że problem może wynikać z niewystarczającej przepustowości łącza przy jednoczesnym korzystaniu z wielu urządzeń i strumieni. Po testach i odłączeniu innych urządzeń potwierdzono, że niski transfer jest przyczyną problemów. Ostatecznie rozwiązaniem było przejście na łącze światłowodowe FTTH, co wyeliminowało błędy odtwarzania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA