logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

problem z zonealarmem - co chwile nie mam nic procz gg

fenol 03 Gru 2005 00:21 852 3
REKLAMA
  • #1 2048553
    fenol
    Poziom 17  
    Ocena: 64
    Mialem taki problem: dzien w dzien po kilkakrotnym wchodzeniu na rozne strony, albo np. do bitcometa albo dc++ sygnal z netu znikal (mam radiowke), chodzilo jedynie gg (przy probie wejscia na strony pisalo ze blad i serwer niedostepny, takze np. w DC++ nie laczylo czesto z hubami, Soulseeka tez resetowalo) . Musialem wiec albo isc na strych i resetowac access pointa albo resetowac kompa, po czym po kilku minutach znowu sie to powtarzalo, mordowalem sie z tym gdzies z pol roku i dopiero dzisiaj :) zorientowalem sie ze jak wylaczylem zonealarma to siec chodzi idealnie bez tych roznych przestojow (popingowalem kilkakrotnie tez i wyszlo mi ze nie mam zadnych utraconych pakietow i czas dostepu 0ms, ale tak samo bylo tez gdy mialem te przestoje) z tego wszystkiego wnioskuje wiec ze sygnal jednak docieral caly czas tylko ten zonealarm musial jakos chyba raz puszczac a innym razem blokowac serwer dns. No ale bez firewalla dlugo nie pociagne wiec prosilbym o pomoc w dokladnym skonfigurowaniu zonealarma, albo polecenie jakiegos innego dobrego firewalla z ktorym nie bylo by takich problemow i ktory by za bardzo nie spowalnial transferu.
  • REKLAMA
  • #2 2050801
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Proponuję zainstalować Kerio Firewall bo jest prostszy w obsludze no i po polsku:)a jakościa wcale nie gorszy:)
  • REKLAMA
  • #3 2051191
    ~sojer
    Poziom 27  
    Ocena: 24
    No nie wiem czy tak bardzo jest ci potrzebny firewall. Jeżeli masz radiówkę, to dobry admin powinien postawić firewalla na serwerze. Ja tak mam i nie łapie żadnych wirusów. Nie mam zainstalowanego nawet żednego antywirusa, czasem tylko AD-Aware odrobacze system. Dodam, że mam zainstalowanego Win Xp sp2. Za niedługo minie rok odkąd usunołem antywira i jeszcze żadnego wirusa nie złapałem. Podobnie kilku innych użytkowników mojej sieci.

Jeżeli nie wchodzisz na strony z panienkami i nie pozwalasz instalować żadnych śmieci z netu, to nic ci się nie powinno stać.
  • #4 2054995
    jarysss
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    wywal go wszyscy maja z nim problemy...........polecam cos innego np. symanteca 2006
REKLAMA