logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung MS22T8254AB mikrofalówka usterka po wymianie bezpiecznika i zatrzasków

Aczy19110kmahf 17 Lut 2024 17:52 657 5
REKLAMA
  • #1 20965757
    Aczy19110kmahf
    Poziom 5  
    Witam wszystkich.
    Mam taki problem, posiadam mikrofalówkę Samsung MS22T8254AB, w której jakiś czas temu urwał się uchwyt, nie można było otworzyć drzwiczek, a później oczywiście wybiło jej bezpiecznik. Po otworzeniu było widać spalony bezpiecznik. Wymieniłem te zatrzaski i bezpiecznik, podłączam do prądu i nie działa. Okazało się, że znów się spalił bezpiecznik. Sprawdziłem mikroprzełączniki i jeden był zwarty po wymianie. Wszystko wskazywało, że będzie dobrze, ale niestety wszystko działało oprócz przycisku start. Sprawdziłem wszystko: kondensator, diodę, magnetron itd. Ale chodzi o to, że przy sprawdzaniu podłączyłem do prądu i sama zaczęła się kręcić, tylko raz mi tak zrobiła. Większy problem jest w tym, że raz na jakiś czas po otwarciu i zamknięciu drzwiczek potrafi wywalić korki w domu. Już nie wiem, gdzie szukać. Wszystkie 3 mikroprzełączniki sprawne pod miernikiem.
  • REKLAMA
  • #2 20965853
    rtesadfg56
    Poziom 29  
    Ocena: 253
    Po zamknieciu drzwiczek wszystkie 3 mikrostyki maja byc zwarte. Jak tak nie jest to pali bezpiecznik. :>
    Mozesz odpowiednio zmostkowac przewody aby ominac ta smieszna blokade, ale tylko jak nie masz dzieci.
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 20965873
    Aczy19110kmahf
    Poziom 5  
    Tylko chodzi o to że ja zamknęłam drzwiczki na wszystkich trzech zrobiłem zworkę z wszystko pięknie ładnie ale dalej nie reaguje na start nawet na czas grzania na resztę tak
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20965933
    Aczy19110kmahf
    Poziom 5  
    Do póki nie ma zwarcia to działają wszystkie przyciski. Nie kreci się nie działa Magneton i wentylator bo po prostu go nie załącza. Jak pisałem na początku bym jeden moment że samoczynnie się włączyło przy testach jak był rozebrany nie potrafię wyjaśnić jak to się stało bo nie wiem i było to raz i pamiętam że wtedy zrobiłem zworkę tylko na jednym mikro przełączniki ale na tym w którym jest trzy piny bo na dwóch pozostałych jest dwa. I byłem pewny że mimo że multimetr pokazywał poprawne działanie to był wadliwy miałem taki wymieniłem skręciłem podłączyłem odpalam tam się wszystko świeciło zamykam drzwiczki i bum wywala bezpiecznik ale też nie zawsze i to mnie dziwi
  • #6 21219364
    jacekkkkk
    Poziom 1  
    Witam, mam taki sam problem z tą mikrofalówką... Złamał się zatrzask, drzwi zamknięte, wybiło zasilanie ale po włączeniu bezpiecznika wyświetlacz działa. Jak otworzyć otworzyć drzwi?
REKLAMA