Witam Mam problem z kopiowaniem pamięci eprom 27c512 mianowicie niby wszystko jest dobrze a moja skopiowana pamięć nie działa. Programator jaki używam to unwersal flash programmer eliptor v6.03 , komputer z windows 98 i portem lpt , wersja programu EepromM51_98D12C3 . Wsad zawarty w układzie to sterowanie komputerem motronic 2.8.1 ( komputer silnika opel v6 ) . Kość którą kopiuje zdejmuje immo w obojętnie jaki komputer ją włożę i przesuwa mi odcięcie zapłonu -działa w każdym komputerze jaki posiadam ( testowane na 6 komputerach ) . Moja skopiowana kość nie działa w ogóle -komputer w który nią włożę ,,nie wstaje '' ( brak check engine , brak komunikacji z opcomem , auto nie odpala , brak zapłonu, wtryskiwaczy , pompy paliwa , zero nic ) . Próbowałem wymienić układy eeprom testowałem na 6 sztukach na każdym to samo. Blank test przez nagraniem wychodzi ok -układy skasowane prawidłowo . Programowanie bez błędów wychodzi ok , Weryfikacja ok . Jak zgram wsad z mojej niedziałającej kości i tej działającej na dysk i porównam hex editorem -pokazuje że pliki są takie same. Ma ktoś pomysł w czym tkwi błąd ? Zmieniałem nawet komputer do programowania -bez rezultatu zawsze jest to samo , komputery z moją kościa nie wstają. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuje za porady mogę wrzucić wsad w formacie bin pozdrawiam Michał